UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-10-10 21:10

Dráma és továbbjutás

Sokáig úgy tűnt, az U19-es válogatott a máltaiak kiütéses legyőzése ellenére sem jut az elitkörbe a hollandiai Európa-bajnoki selejtezőtornán, csakhogy a csoport másik meccsén a házigazdák 95. percben lőtt találatának köszönhetően minden megváltozott, s a mienk Eb-álmai tovább élnek.

B. V. Ha csak a keddi ellenfélre tekintettünk, nem mondhattuk, hogy túlságosan nehéz ellenfelet kellett legyűrnie az U19-es válogatottnak a hollandiai selejtezőtornán az elitkörbe jutásért. Csakhogy a csapatnak nem a saját kezében volt a sorsa, mivel a holland−szlovén csata alakulhatott úgy, hogy a mieink a győzelem ellenére is kiessenek.

Az U19-es válogatott készülhet az elitkörre Forrás: mlsz.hu
Az U19-es válogatott készülhet az elitkörre Forrás: mlsz.hu
Ráadásul alakult is, mivel a 81. percig a szlovén válogatott vezetett. Eközben ahogyan az elvárható volt a Michael Boris együttese magabiztosan legyőzte Máltát, s ezt még annak ellenére is kijelenthetjük, hogy az első félidő 1-1-re végződött. A szünet után azonban Bévárdi Zsombor és a csereként beálló Torvund Alexander két-két góljával 5-1-re győztek a mieink A másik találkozó egygólos szlovén vezetéssel azonban nagyon nem nézett ki jól a mieink szempontjából, a gyanakvóbb drukkerek talán azt is gondolhatták, hogy a holland csapat a biztos továbbjutás tudatában nem szakad bele a mérkőzésbe. Csakhogy egyáltalán nem volt igazuk! A házigazdák először a 81. percben egyenlítettek, s ugyan a hat perccel később újra délnyugati szomszédunknál volt az előny, a hollandok nem nyugodtak bele a vereségbe, és a 95. percben Malen drámai góljával elütötték a szlovéneket az elitkörtől. A mieink − akik remekül szerepeltek a selejtezőtornán, csak Hollandia ellen szenvedtek vállalható vereséget − készülhetnek az elitkörre elsősorban jó teljesítményüknek, másodsorban a hazaiak sportszerűségének köszönhetően.

U19-ES EB-SELEJTEZŐ, 4. CSOPORT (HOLLANDIA) 3. forduló Málta–Magyarország 1–5 Lisse. V: Ulusoy (török) MAGYARORSZÁG: Varga Ádám – Bolla Bendegúz (Krebsz Máté, 84.), Mocsi Attila, Csóka Dániel, Banó-Szabó Bence – Schafer András, Lustyik Levente (Kiss Bence, 80.) – Szerető Krisztofer (Torvund Alexander, a szünetben), Bencze Márk, Bévárdi Zsombor – Kundrák Norbert Gólszerző: A. Borg (34.), ill. Kundrák (16.), Bévárdi (54., 62. – mindkettőt 11-esből), Torvund (66., 82.) Kiállítva: Micallef (61.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.