UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-10-10 09:00

Méltónak lenni az elődökhöz

A KSI SE asztalitenisz-szakosztálya története során több klasszist adott már a sportágnak, elég csak Gergely Gábor vagy Magos Judit nevét említeni. A kék-sárgák azért dolgoznak, hogy legyen, aki kövesse a nagy elődöket, és nemzetközi szinten is eredményes legyen.

L. G. Remekeltek a KSI SE asztaliteniszezői a Bükön megrendezett újonc és serdülő országos ranglistaversenyen. A fővárosi klub nyerte az egyesületek pontversenyét, miután két arany- és egy bronzéremmel tértek haza a versenyzői. Az újonc fiúk között Csaba Áron meglepetésbronzot nyert, a serdülő fiúk mezőnyében pedig Huzsvár Erik egyesben és Ujvári Mátéval párosban is győzni tudott.

KSI asztalitenisz
KSI asztalitenisz
A ma már klasszikus nevelőegyesületként működő KSI SE korábban olyan nagyságokat adott a sportágnak, mint a kétszeres világbajnok Gergely Gábor és a hatszoros Európa-bajnok Magos Judit, a közelmúlt ígéretei közül pedig az év asztaliteniszezőjének is megválasztott, ma már a Bundesligában szereplő  válogatott játékos, Lakatos Tamás érte el a legnagyobb sikereket. Utóbbi versenyző édesapja, a szakosztálymenedzserként dolgozó Lakatos Gyula szerint Huzsvár Erik lehet a következő, aki a nemzetközi élmezőnyben is megállhatja a helyét. Lakatos huszonkét éve menedzseli a szakosztályt, felesége, Klupács Andrea segítségével. A fiatalokkal Pázsy Ferenc, Kriston Zsolt, Szvitacs Alexa, Kovács Richárd és Varga Sándor foglalkozik még, irányításukkal mintegy hetven fiatal készül, közülük harmincan versenyeznek aktívan. Vannak a szakosztálynak veterán tagjai is, ők amellett, hogy esténként hobbiból játszanak, remek edzőpartnernek bizonyulnak a fiatalok számára. „Az igazolt versenyzőink mellett az ötödik kerületi iskolákban a testnevelésórák keretén belül tartunk foglalkozásokat gyerekeknek, heti két alkalommal. Igyekszünk megtanítani az alapokat és megszerettetni a sportágat, szerencsére egyre többen jelentkeznek aztán asztaliteniszezőnek. Így tudjuk folyamatosan szinten tartani a saját utánpótlásunkat” – mondja Lakatos. A legügyesebb fiatalok a hazai felnőtt másodosztályban, az NB I-ben szerepelnek Pázsy Ferenc irányításával. Az idei cél a bennmaradás, aztán jövőre a már rutinosabb tinédzserek akár az Extraligát is megcélozhatják, hiszen az szolgálná igazán a fejlődésüket. „A körülményekre nem panaszkodhatunk, a Jégszínházban tizennégy asztalunk van, tudunk tehát mikor és hol gyakorolni. Új kezdeményezésként a legügyesebbek hetente háromszor délelőtt is edzenek a szokás délutáni tréningek mellett. A gyerekek iskolai előmenetelére is igyekszünk odafigyelni, ezért tanulószobát rendeztünk be nekik” – folytatja a szakosztálymenedzser. Az évből még hátravan két országos ranglistaverseny, valamint a korosztályos Top24-es versenyek, ezeken szerepelnének minél jobban a KSI SE asztaliteniszezői. Jövőre pedig szeretnének egy-két versenyzőt eljuttatni a serdülő és ifjúsági Európa-bajnokságra, amelynek csapatversenyéről az idén Huzsvár Erik bronzéremmel térhetett haza. Emellett legjobb európaiként bronzérmet szerzett Dohában az ITTF Hopes Week and Challenge elnevezésű rangos utánpótlástornán. Jövőre lehet ismételni.