UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2017-10-11 11:46

Nagy Réka Európa legjobbja lehet

A győri EYOF legeredményesebb magyar sportolóját, az úszó Nagy Rékát az Európai Olimpiai Bizottság jelölte a legjobb fiatal európai sportolónak járó díjra. A BVSC-Zugló 14 éves versenyzőjét meglepte a hír, de nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy ott lehet az öt jelölt között.

Gy. Sz. Cs.Az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) idén hetedik alkalommal ítéli oda a Piotr Nurowski lengyel teniszező nevét viselő elismerést a legjobb fiatal európai sportolónak. A szervezet arról értesítette a Magyar Olimpiai Bizottságot, hogy a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) legeredményesebb magyar sportolója, az úszó Nagy Réka is a díjra esélyes öt fiatal sportoló között van. A BVSC-Zugló hat érmet nyert versenyzőjén kívül a cseh Filip Nepejchal, a görög Dimitriosz Papadimitriu, az olasz Letizia Paternoster és a török Mihrac Shukh szerepel a jelöltek között. A győztest Zágrábban, az EOC november 24-25-i ülésén hirdetik ki. Nagy Réka az EYOF-on részt vett magyar csapat harmadik legfiatalabb tagjaként aranyérmet szerzett a 200 és 400 méteres vegyesúszásban, második lett 800 méter gyorson és a 4x100-as női vegyes váltó tagjaként, a mix vegyes váltóval és a női gyorsváltóval pedig a harmadik helyen végzett. A 200 méteres vegyesúszásban elért 2:14.80-as ideje EYOF- és magyar korosztályos csúcs.

Nagy Réka nem számított a jelölésre Forrás:facebook
Nagy Réka nem számított a jelölésre Forrás:facebook
– Hatalmas meglepetés a jelölés, egyáltalán nem számítottam rá – nyilatkozott honlapunknak a tizennégy esztendős úszó, miután értesült az örömteli hírről – Nem ismertem eddig ezt a díjat, de nagyon nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy a jelöltek között egyáltalán felmerült a nevem. Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra úgy utaztam el, hogy a két vegyes számban győzni szerettem volna. Az az igazság, hogy a hosszabbik számban aratott győzelmem annyira feldobott, hogy szerintem annak köszönhettem sikeremet nyolcszáz gyorson. Ez utóbbi még nekem is meglepetés volt. − Mit gondolsz, minek köszönhetted ezt a kiváló eredményt? − Elsősorban az előtte elvégzett edzésmunkának, valamint a tökéletes összhangnak, amellyel edzőmmel, Nagy Péterrel dolgozunk. − Változott az életed a nyári nagy sikereid után? − Nagyon sok erőt és kitartást adott, belsőleg tehát változtam valamennyit, de a külvilág ugyanúgy tekint rám, mint azelőtt. Ráadásul a felnőtt-világbajnokság idején versenyeztünk Győrben, tehát jóval kisebb figyelem irányult ránk. − Milyen terveid vannak a jövőre nézve? − Amióta az eszemet tudom, igazi, nagy olimpiát szeretnék nyerni. Ez nem változott, és nem is változik sohasem. De tudom, hogy nagyon fiatal vagyok még ahhoz, hogy az idei eredményeimből bármilyen következtetést is le lehessen vonni. Inkább a következő feladataimra összpontosítok. − Mi lenne az? − El szeretnék jutni Buenos Airesbe, az ifjúsági olimpiára. S ha már ott leszek, akkor a legjobb helyezést elérni, amit csak lehet. Egyéb korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.