UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-10-13 19:18

Piros lámpa

Szigetvári Mercédesz térdsérülése miatt nem vehet részt a jövő héten kezdődő junior cselgáncs-világbajnokságon, ezzel a magyar válogatott egyik éremesélyes versenyzőjét veszítette el.

L. G. Nem tervezett változást Radics Attila keretedző a szerdától Zágrábban zajló junior cselgáncs-világbajnokság előtt a magyar leányválogatott keretében, azonban sérülés miatt mégsem ugyanaz a csapat utazik el Horvátországba, mint amelyik a junior Európa-bajnokságon szerepelt. A szakvezető ráadásul saját versenyzőjét, az egyértelmű éremesélyes Szigetvári Mercédeszt kénytelen otthon hagyni, aki a kontinensviadalon a teljes csapat egyetlen érmét nyerte.

20160925_Zagreb_CF_SZIGETVARI Mercedesz - Milica Zabic
20160925_Zagreb_CF_SZIGETVARI Mercedesz - Milica Zabic
„Merci már az Európa-bajnokságon is sérülten versenyzett, azóta pedig egyáltalán nem tudott edzeni. Kipróbáltuk, mit bír a sérült térde, de sajnos úgy kellett döntenünk, hogy kihagyja a versenyt – mondja Radics Attila. – Azt semmiképpen sem szeretnénk, hogy rásérüljön, hiszen akkor műtét és hat-kilenc hónapos kihagyás várna rá. Ennyit még a junior-világbajnokság sem ér meg.” Ugyan a nehézsúlyú cselgáncsozó állapota azért javul, annyit azonban nem bír még el a sérült térde, hogy versenyezni tudjon. Edzőjével együtt elfogadta a helyzetet, és azért az Európa-bajnoki bronzérem jelent némi gyógyírt a lelkének. „A világbajnokság helyett marad a rehabilitáció, Merci eddig is gyógytornára járt, és ez használt is, csak a teljes gyógyulásra még várni kell. November közepén Podgoricában rendezik meg az U23-as Európa-bajnokságot, bízom benne, hogy azon már szőnyegre léphet. Mivel tizenkilenc éves, így jövőre is juniorkorú lesz, kárpótolhatja tehát magát a most kihagyott verseny miatt.” A magyar juniorválogatottban még két változás lesz az Európa-bajnokságon látott csapathoz képest. A fiúk 81 kg-os súlycsoportjában Gőz Roland helyett Tóth Benedek indul, nehézsúlyban pedig tatamira lép az ifjúsági Európa-bajnok és EYOF-győztes Sipőcz Richárd is, aki az eggyel idősebbek kontinenstornáját kihagyta. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.