UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-10-14 21:47

Fiatal szélsők napja

A Győri Audi ETO KC után az FTC-ben is lehetőséget kaptak Bajnokok Ligája-mérkőzésen a fiatal játékosok: a Larvik ellen 37-33-ra megnyert találkozón a 19 éves Faluvégi Dorottya hat, a 18 esztendős Márton Gréta pedig két gólt szerzett.

B. V. Éppen egy héttel ezelőtt lépett pályára a Győri Audi ETO KC a dán Midtjylland ellen a Bajnokok Ligájában, s a megnyert mérkőzés végén Ambros Martin bátran betette a fiatalokat a csapatba, akik góllal hálálták meg a bizalmat.

Faluvégi Dorottya hat gólt szerzett a Larvik ellen Fotó: Kovács Tamás/MTI
Faluvégi Dorottya hat gólt szerzett a Larvik ellen Fotó: Kovács Tamás/MTI
Úgy tűnik, a nagy rivális FTC sem kíván lemaradni ezen a téren (sem), mivel a Larvik elleni találkozón három utánpótláskorú játékos is pályára lépett. S nem is akárhogyan szerepeltek. A kezdőcsapatban helyet kapó balszélsőnek, Márton Grétának (18), illetve a jobbszélsőnek, Faluvégi Dorottyának (19) ráadásul mindjárt az összecsapás elején kulcsszerep jutott, mivel a rosszul kezdő fővárosi gárdát ők rántották ki a mérkőzés eleji gödörből: a második hazai gólt Márton, a harmadikat Faluvégi szerezte. Azonban nemcsak az első percekben, hanem a mérkőzés további részében is remekeltek a fiatalok: Márton két, Faluvégi hat találatig jutott, amivel utóbbi az elmúlt idényben bajnoki ezüstérmes együttes harmadik legeredményesebb játékosa lett, és egyébként is a találkozó egyik legjobbja volt. Játéklehetőséget kapott a már a felnőttválogatottban is bizonyító Háfra Noémi is, a 18 esztendős átlövő azonban ezúttal nem szerzett gólt, ugyanakkor ezt aligha bánja az együttes vezetőedzője, Elek Gábor, mivel a csapat magabiztosan nyert 37-33-ra, és a fiatalok is remekül szerepeltek. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.