UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-10-14 09:16

Lendületben az óriás

A nigériai származású, de már „kosármagyarnak” számító Godwin Ekene Omenaka új csapatának mindhárom élvonalbeli mérkőzésén pályára lépett. A DEAC 17 éves centere a bajnoki címvédő Alba Fehérvár ellen kiemelkedően kosárlabdázott.

L. G. Nagy utat járt be a 2015 nyarán Nigériából Magyarországra igazolt kosárlabdázó, Godwin Ekene Omenaka. A tizenöt évesen már két méternél is magasabb center korábban szervezett keretek között nem kosárlabdázott, de termete révén már a Real Madrid is felfigyelt rá. Spanyolországba azonban nem kapott vízumot, így került képbe Pécsett, ahol örömmel fogadták az óriást.

Godwin Omenaka
Godwin Omenaka
„Amit előzetesen láttunk, igazolódott: a fiatalember kitűnő adottságokkal rendelkezik, de taktikailag komoly a lemaradása. Ha a következő években kellő kitartással dolgozik, nagy értéke lehet a pécsi és a magyar kosárlabdázásnak” – értékelte akkor Godwint Zalay Zoltán, a Rátgéber Akadémia kadetcsapatának edzője. A center pedig keményen és alázatosan dolgozott, ennek köszönhetően onnantól, hogy Magyarországon játszott olyan mérkőzést, amelyen játékvezető is volt, eljutott odáig, hogy az élvonal újonca, a DEAC fantáziát látott benne, és leigazolta. A 17 éves Godwin azóta már „kosármagyarnak” számít, így nem foglal légiós helyet a csapatban. Debrecenben pedig bedobták a mély vízbe, az eddigi három bajnoki mérkőzésen egyaránt pályára lépett a fiatal center. A Szeged ellen 78-66-ra elveszített mérkőzésen debütált, 17 perc alatt 3 pontot, 6 lepattanót (4 támadó) és 3 kiharcolt faultot tett a közösbe. Ez volt az első profimérkőzése, hiszen korábban a pécsi csapatban az U16-os és az U18-as magyar bajnokságban, valamint az EYBL U16-os és U20-as kiírásában szerepelt. A DEAC aztán némi meglepetésre 87-69-re legyőzte a jóval esélyesebb Atomerőműt, Godwin 11 percnyi lehetőséget kapott, pontot nem szerzett, de négy lepattanót azért összeszorgoskodott. Harmadik nekifutásra játszott a legjobban, a címvédő Alba Fehérvár ellen 91-72-re elveszített meccsen 8 pont, 4 lepattanó, 2 blokk, 2 szerzett labda került a neve mellé. Úgy fest, az óriás kezd belelendülni. További hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.