UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2017-10-15 18:57

Csapatban is az élen

Andrásfi Tibor egyéniben szerzett aranyérme után a magyar férfi párbajtőrcsapat is az első helyen végzett a Rigában megrendezett junior Világ Kupa-versenyen, a fináléban a franciákat felülmúlva. A lányok a párhuzamos németországi viadalon hatodikként zártak.

B. V. Andrásfi Tibor szombati, párbajtőr egyéniben szerzett aranyérme után vasárnap a csapatversenyekkel folytatódtak a Világ Kupa-viadalok, a férfiak Rigában, a nők a németországi Laupheimben szerepeltek. A fiúk esélyeit illetően pozitív előjelnek számított az egyéni eredmény, hiszen az első, a harmadik és a tizedik helyet is magyar párbajtőröző foglalta el szombaton. A férfi szakág erejéről sokat elárul, hogy az egyéniben bronzérmet szerző Bányai Botond nem fért be a magyar csapatba, amely Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid összeállításban vágott neki az egész napos küzdelemnek.

A junior párbajtőrcsapat magabiztosan szerezte meg az aranyérmet Forrás: hunfencing.hu
A junior párbajtőrcsapat magabiztosan szerezte meg az aranyérmet Forrás: hunfencing.hu
A mieink tekintélyt parancsoló mérkőzésekkel kezdték a versenyt, a nyolc közé jutásért az oroszokat verték 45-38-ra, majd a negyeddöntőben az olaszokat győzték le 39-36-ra. A négy között a nagy meglepetésre elődöntőbe kerülő Észtország csapata volt az ellenfél, amelynek a jóval esélyesebb magyar együttes egy pillanatig sem adott esélyt (45-25). A fináléban újabb rangadó következett a francia válogatott ellen, amely döntőig vezető úton legyőzte a románokat, a németeket és az amerikaiakat. A mieink Nagy, Koch, Andrásfi összeállításban vívtak az utolsó mérkőzésen, amelyen végig vezettek. Nagy az utolsó asszót hat pontos előnyből kezdte, és nem is engedte közel francia riválisát, ezzel beállítva a 33-26-os a végeredményt. Kevésbé sikerült a hét végi Világ Kupa-verseny a Dékány Kinga, Gnám Tamara, Nagy Kinga, Petri Renáta alkotta leánycsapatnak Laupheimben. Egész nap szoros mérkőzéseket vívtak, a nyolc közé kerülésért 28-27-re verték Németországot, a négy közé jutásért azonban már nem sikerült az újabb bravúr, ugyancsak egy ponttal maradtak alul a lengyelekkel szemben. A mienk a helyosztókon végül hatodik helyet szerezték meg, miután legyőzték a briteket, majd kikaptak az izraeliektől. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon