UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-10-15 11:51

Háromból három

A Csata DSE kizárólag utánpótláskorú játékosokból álló felnőttcsapata nagyszerűen rajtolt a női NB I/B-s kosárlabda-bajnokságban, Tursics Krisztián együttese első három mérkőzésén egyaránt kiütéssel győzött.

L. G. Ahogyan arról beszámoltunk, az ország egyik kiemelkedő utánpótlásműhelye, a Csata DSE története során először felnőttcsapatot indított az NB I/B-s női kosárlabda-bajnokságban. Tursics Krisztián kizárólag utánpótláskorú játékosokból álló csikócsapata nagyszerűen rajtolt, az ELTE-Fortis felett aratott 114-33-as kiütéssel a fiatalok bejelentkeztek az élvonalbeli tagságért.

Csata felnőttcsapat
Csata felnőttcsapat
A folytatás sem sikerült rosszabbul, egy hete a Csata 98-52-re ütötte ki a DEAC DSI együttesét, szombaton pedig a Nyíregyházi Kosársuli ellen aratott újabb, nagy különbségű sikert. A hazai pályán játszó kék-fehérek 102-57-re nyerték meg a találkozót. Az pedig, hogy a jóval idősebbek ellen három mérkőzésen csak egyszer nem érték el a százpontos álomhatárt, és akkor is csak két pont híján, jól jelzi, milyen sokra hivatott ez a fiatal társaság. Ezúttal Bernáth Réka 24 pontig jutott, Solymosi Noémi 23 pontot tett a közösbe, a fiatalok között is fiatal Angyal Barbara pedig 21 pontot termelt. De tíz pont fölé jutott Boros Dorka (12), és tíz ponttal zárt Pálinkás Enikő is, arról tehát szó sincsen, hogy egy-egy játékoson múlna a Csata sikere, a lényeg szokás szerint a csapatjáték. És mivel az együttesben a korosztályuk legjobbjai közé tartozó játékosok szerepelnek, valakinek mindig kijön a lépés, vagy éppen többeknek is egyszerre. A tavaly még serdülőbajnoki címet nyert Pánczél Ilona és Várszegi Réka is szerepet kapott a felnőttbajnokságban, az előbbi kosarat is dobott a nyíregyháziak ellen, az utóbbi pedig öt lepattanóval segítette a csapatát. Azt korábban Tursics Krisztián vezetőedző elmondta, hogy aki jól dolgozik az edzésen, az előtt nyitva áll a felnőttcsapat ajtaja, ennek a példáját láthattuk most. Három hazai győzelem után jövő vasárnap a Csata DSE első idegenbeli mérkőzésére készül. Kecskemétre utazik a csikócsapat, természetesen a győzelem reményében. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.