UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2017-10-16 16:43

Régóta várt siker

Fantasztikus hétvégét zárt a Rigában megrendezett junior Világ Kupa-versenyen Andrásfi Tibor: a BVSC-Zugló 18 éves párbajtőrözője az egyéni- és csapatversenyben is aranyérmet nyert a a lett fővárosban. Honlapunknak elmondta, nagyon várt már a jó eredményre.

Bruckner Vince Taroltak a férfi párbajtőrözők a Rigában megrendezett  junior Világ Kupa-versenyen. Egyéniben Andrásfi Tibor arany-, Bányai Botond bronzérmet szerzet, az Andrásfi, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid összetételű csapat pedig az oroszokat, az olaszokat és a franciákat is felülmúlva jutott a dobogó tetejére. A BVSC-Zugló 18 esztendős, duplázó vívójával beszélgettünk a nagyszerű hétvége után.

Andrásfi Tibor, édesapjával és edzőjével, id. Andrásfi Tiborral Forrás: BVSC
Andrásfi Tibor, édesapjával és edzőjével, id. Andrásfi Tiborral Forrás: BVSC
„Szívem mélyén reméltem, hogy éremmel, esetleg érmekkel térhetek haza Lettországból. Az egyéniben mutatott teljesítmény különösen jót tett nekem, hiszen az utóbbi időben nem úgy alakultak a dolgok, mint ahogyan azt terveztem. Legutóbb még a világbajnokság előtti, udinei versenyen álltam dobogón nemzetközi viadalon, ezért már nagyon vártam ezt a sikert.” Andrásfit egész nap egyetlen ellenfele sem tudta megközelíteni, a legszorosabb asszóját is négy tus különbséggel nyerte, a döntőben pedig 15-8-ra győzte le az olasz Davide Di Verolit. Szerinte a mentális felkészülés kulcsszerepet játszott a kitűnő teljesítményben. „A legfontosabb az volt, hogy ezúttal az elejétől a végéig százszázalékosan koncentrált voltam, nem engedtem ki egyetlen pillanatig sem. Járok pszichológushoz és édesapámmal is rengeteget beszéltük, hogy miben kell változtatni a vívásomon, és szerencsére úgy tűnik, sikerült.” Az egyéni diadal után a csapat is parádézott, igazi vívónagyhatalmakat legyőzve szerezte meg az aranyérmet az Andrásfi mellett is kifejezetten jó erőkből álló magyar csapat. „Teljesen elégedettek vagyunk, egyértelműen a nehezebb ágon verekedtük be magunkat a döntőbe, s ott sem hibáztunk a franciák ellen. Ugyanakkor nekem nem indult egyszerűen a nap, mivel hat órát vártam a doppingvizsgálatra, és csak hajnali fél négykor értem vissza a szállodába, de szerencsére utána belejöttem. Már évek óta együtt vívunk, igazi csapatként működtünk, a nehéz helyzetekben mindig van valaki, aki az élre tud állni.” A Világ Kupa-érmek után a 18 éves párbajtőröző újabb dobogós helyezésekért hajt, s erre akár a junior vb-n és Eb-n is minden esélye meglehet a saját és a csapat formája alapján. „Mindenképpen éremmel szeretnénk hazatérni a világversenyekről is, kiváló csapatunk van, amely bármelyik együttest képes legyőzni, emellett pedig egyéniben is a dobogó közelébe szeretnék kerülni.” További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.