UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-10-16 18:52

Selejteződömping

Elkészült a korosztályos röplabda Európa-bajnokságok selejtezőtornáinak sorsolása, az U17-es leányválogatott hazai pályán, Miskolcon küzdhet a továbbjutásért.

UP-info Az Európai Röplabda Szövetség székházában elkészítették a korosztályos Európa-bajnokságok selejtezőtornáinak sorsolását. A magyar válogatott mind a négy korcsoportban érdekelt lesz, az U17-es leánycsapat ráadásul hazai pályán szerepelhet.

EYOF - röpi 1
EYOF - röpi 1
A válogatott élére nemrég kinevezett Kőnig Gábor együttese januárban Miskolcon küzdhet meg a továbbjutásért, a csapat ellenfele a török, a portugál és a szlovák válogatott lesz. A selejtezősorozatban összesen huszonkilenc együttes szerepel az öt négycsapatos és a három háromcsapatos csoportban, az Eb-t áprilisban, Bulgáriában rendezik meg. A Bodonyi Ákos vezette U18-as fiúválogatott Ukrajnában szerepel a házigazda ukránok, a csehek és ugyancsak a törökök társaságában. A selejtezősorozatban huszonnyolc válogatott vesz részt, mindannyian négycsapatos csoportokban küzdenek azért, hogy áprilisban ott lehessenek Csehországban és Szlovákiában a kontinenstornán. Az U19-es leányválogatott Szerbiában lép pályára, a csoportellenfelek a házigazda szerbek, a hollandok és a dánok lesznek. Csizmadia Szabolcs együttese a 2018 szeptemberében, Albániában esedékes Európa-bajnokságért küzd, huszonhét másik válogatott társaságában. A legmesszebbre a Tomanóczy Tibor által irányított U20-as fiúválogatott utazik, a csapat ugyanis Oroszországban játszik a selejtezőben. A kvartettbe az oroszok mellett az észtek és az izraeliek kerültek. A legjobbak Hollandiában és Belgiumban küzdhetnek a végső helyezésekért 2018 júliusában.