UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-10-17 11:34

Újra ott van!

A nyáron visszatért Veszprémbe, és nagy elánnal vetette magát a klub munkájába a 45 esztendős Pérez Carlos. Az elmúlt két évtized legjelentősebb hazai kézilabdázóinak egyike a négyéves katari kitérőt követően utánpótlásedzőként szerződött korábbi klubjához, amelynek színeiben tizenhat esztendőn át szerepelt.

Bruckner Vince Tizenkétszeres magyar bajnok, kétszeres olimpiai negyedik helyezett, itthon négyszer választották az év kézilabdázójának. Ezek csupán a legnagyobb eredményei Pérez Carlosnak, hiszen említhetnénk akár azt is, hogy 44 válogatott mérkőzésén 252-szer talált a kapuba, azaz majdnem hatos gólátlagot hozott. Nem kétséges tehát, hogy jó hír a Telekom Veszprém, illetve a helyi fiatalok számára, hogy a klub legendája négy év kitérő után visszatért a bakonyi városba, és az utánpótláscsapatoknál kezdett el dolgozni. Pérez – vagy ahogyan Veszprémben hívják: Csárli – annak ellenére hazajött, hogy katari klubja, az Al-Shamal marasztalta, s játékos-edzőként számított volna rá, de a legendás balátlövőnek hiányzott az itthoni légkör, a korábbi egyesülete.

Négy éve így búcsúztak Péreztől a veszprémi csapattársak, akik hasonló szeretettél fogadták őt, amikor visszatért a klubhoz – immár utánpótlásedzőként Fotó: Kovács Anikó/MTI
Négy éve így búcsúztak Péreztől a veszprémi csapattársak, akik hasonló szeretettél fogadták őt, amikor visszatért a klubhoz – immár utánpótlásedzőként Fotó: Kovács Anikó/MTI
„Fantasztikus időszakot töltöttem Veszprémben, ezért is akartam visszatérni. Csodálatos a klub, szenzációsak a szurkolók, irigykedem is a manapság pályán lévőkre, hogy milyen elképesztő hangulatban játszhatnak. Külön öröm, hogy Veszprémben fiatalokkal dolgozhatok, akik talán egy nap a nagyok között kézilabdáznak majd.” Ráadásul a kubai, magyar kettős állampolgárságú sportember ismét egykori csapattársaival „játszhat” egy csapatban, hiszen Gulyás Péter, Iváncsik Gergő és Tombor Csaba is a veszprémiek utánpótlásában dolgozik. „Óriási, hogy újra együtt vagyunk. A vezetőség hívott minket vissza, hogy foglalkozzunk a klub tehetséges játékosaival. A bakonyiak utánpótlás-szakmai igazgatója, a szintén kiváló játékos Gulyás Péter is örült Pérez hazatérésének, szerinte sokat profitálhat a klub a korábbi klasszis jelenlétéből. „Persze, hogy boldogok vagyunk, elvégre a veszprémi kézilabdázás egyik legnagyobb ikonja tért haza. Csárli nagy lelkesedéssel szállt be a munkába, nagyon élvezi a feladatát, sokat segít a srácoknak. Remek kollektívát alkotunk, mindannyian együtt játszottunk korábban, s szerencsére a pályaszéli kommunikáció hasonlóan jól működik, mint egykor a pályán. Pérez egyelőre elsősorban az egyéni képzésben segít, s mivel újabban átlövő poszton hiányban szenved a magyar kézilabda-utánpótlás, az ő tudása aranyat érhet.” Gulyás elmondta, fokozatosan vonják be Pérezt a rendszerbe; egyelőre az egyéni képzések mellett az U20-as és az ifjúsági csapat edzőinek segít. A hosszú távú terv pedig az, hogy önállóan irányítson korosztályos együttest, így elindulhat felfelé az edzői pályán is. „Utánpótláskorban elsősorban az egót kell növelniük, az önbizalmat kell megszerezniük a fiatal játékosoknak – magyarázza Pérez. – Sok tehetséges srácot látok Veszprémben, a talentum azonban önmagában nem elég. A technika mellett hatalmas akaratra is szükség van, csak azzal sikerülhet betörni a legjobbak közé. Márpedig nekünk természetesen ez a célunk.” S amennyiben a tehetség, az önbizalom és az akarat is megvan, biztosan jó kezekben tudhatják magukat a bakonyi tehetségek. Mert ha valaki, hát Pérez és a többi veszprémi klasszis pontosan tudja, mi szükséges ahhoz, hogy valaki valóban klasszis játékossá váljék. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.