UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-10-18 15:23

Magabiztos kezdés

Félórán át emberhátrányban futballozva is könnyedén győzött a magyar női U19-es labdarúgó-válogatott a török elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, azzal nagyot lépett a továbbjutás felé.

UP-info A magyar női U19-es labdarúgó-válogatott csütörtökön kezdte meg szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőtornát, amelyen a török, a skót és az örmény csapat szerepel a mieinkkel egy csoportban. A törökök elleni nyitány különösen fontos volt a csapatnak, az előzetes esélylatolgatások alapján mai rivális legyőzése hatalmas lépést jelenthetett a továbbjutás felé.

DSC_9102
DSC_9102
Jól kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, mindössze 12 percet kellett várni az első gólra. Bal oldali beadás után Tolnai Katalin fejelte le a labdát, ami Pulins Brigitta elé került, ő pedig a kapus hasa alatt, 14 méterről a hálóba gurított (1-0). A 19. percben megdupláztuk az előnyt, Csiki Anna jó 40 méterről végzett el szabadrúgást, felívelt labdáját elnézte a törökök kapusa, így az a kapuba pattant (2-0). A 28. percben újabb szabadrúgást követően Tolnai Katalin elé került a labda, ő pedig 16 méterről a kapu közepébe lőtt (3-0). A folytatásban magabiztosan tartotta előnyét a csapat, a törökök a szünetig mindössze egyszer tudtak veszélyeztetni, akkor is csak szögletet követően. A fordulás után a törökök több kockázatot vállaltak, főleg azt követően, hogy a 61. percben a második gólunkat jegyző Csiki Anna megkapta második sárgáját, és tíz emberre fogyatkoztunk. A vendégeknek a 64. percben sikerült szépíteniük (3-1), de nem sokkal később Pulins Brigitta passzát követően Oláh Adrienn visszaállította a háromgólos különbséget (4-1). A 86. percben ismét Pulins volt az előkészítő, Tolnai Katalin pedig a befejező, ezzel a találattal alakult 5-1-re az állás. A törökök az utolsó pillanatokban még szereztek egy gólt, de a mieink győzelme egy pillanatra sem forgott veszélyben, Turtóczki Sándor együttese 5-2-es sikerrel kezdte meg a tornát. Szombaton 13 órakor az örményeket 2-0-ra legyőző skótok ellen lép pályára a magyar csapat.

NŐI U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐTORNA, BÜK 10. csoport, 1. forduló Magyarország–Törökország 5-2 (3-0) Magyarország: Varga Luca – Fél Patrícia, Kovács Laura, Csigi Eszter, Fél Alexandra – Tolnai Katalin, Böcskei Nikoletta (André Antónia, 59.), Csiki Anna – Dorner Dóra (Králik Fanni, 59.), Pulins Brigitta, Oláh Adrienn (Váradi Ráhel, 83.). Szövetségi edző: Turtóczki Sándor Gólszerzők: Pulins (12.), Csiki (18.), Tolnai (28., 86.), Oláh (70), ill. Manya (64.), Eren (91.) Kiállítva: Csiki (61.)