UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-10-19 16:14

A meglepetés ereje

Magabiztos játékkal 1-0-ra a győzött a hazai pályán a montenegrói bajnok ellen a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese az UEFA Ifjúsági Ligában. Simon Miklós együttese így 3-2-es összesítéssel jutott a második körbe, ahol az orosz FK Krasznodarral találkozik. A kispestiek vezetőedzője szerint a továbbjutás kulcsa az volt, hogy az idegenbeli mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is sikerült meglepni az ellenfelet, de a tréner a szurkolók szerepét is kiemelte.

Leiner Soma Meggyőző játékkal nyert hazai pályán a Budapest Honvéd-MFA az Ifjúsági Ligában, esélyt sem adva a montenegrói bajnok FK Szutjeszkának. A kispestiek az idegenben lőtt két gól miatt leheletnyi előnyben voltak a visszavágó előtt, de mindenképpen nyerni akartak, és örömet okozni annak a több mint kétezer nézőnek, aki kilátogatott a Bozsik Stadionba. A piros-feketék uralták a játékot az első perctől kezdve, és Májer Milán góljának köszönhetően szinte már a kezükben érezhették a továbbjutást, hiszen az ellenfél nem tudott komoly veszélyt kialakítani Berla Attila kapuja előtt. A második félidőben visszaállt a Honvéd, magabiztosan tartotta a labdát, és az előnyét. A vége maradt 1-0, összesítésben pedig 3-2 a kispestiek javára. A következő körben az FK Krasznodar lesz a mieink ellenfele, az orosz bajnok 11-2-es összesítéssel lépett túl a kazah Kajrat Almati együttesén. Természetesen ez a párharc is szóba került már, amikor Simon Miklós vezetőedzőt kérdeztük, de a hangsúly a montenegróiak elleni két meccsen volt.

Simon Miklós elégedett lehet, hiszen csapata megérdemelten jutott tovább az UEFA Ifjúsági Ligában Forrás: honvedfc.hu
Simon Miklós elégedett lehet, hiszen csapata megérdemelten jutott tovább az UEFA Ifjúsági Ligában Forrás: honvedfc.hu
− A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a meglepetés erejéről is beszélt, azt gondolom, az első félidőben alaposan ráijesztettek a vendégekre. − Igen, rengeteget elemeztük az ellenfelet, a pontrúgásoktól kezdve a labdakihozatalig felmértük őket, kerestük a gyenge pontjaikat. Ami külön öröm, hogy a játékosok megcsinálták, amiről az öltözőben beszéltünk, le a kalappal előttük. − A második játékrészben visszaállt a Honvéd, nem támadott le annyit, mint az első negyvenöt percben. Tudatos volt, hogy a fordulást követően inkább a labdatartásra koncentrált a csapat?  − Nem, sőt azt kértem a szünetben, hogy ugyanúgy igyekezzünk labdát szerezni az ellenfél térfelén, hiszen a montenegróiaknak futniuk kellett az eredmény után. Nem tudom az okát, hogy miért álltunk ennyire vissza, lehet a fáradtság miatt, vagy esetleg benne volt a fejekben az első mérkőzés, amikor gyorsan kaptunk két gólt. Ami biztos, hogy profi módon megoldották a fiúk, és esélyt sem adtak a vendégeknek. − Az ellenfél az első mérkőzéshez hasonlóan a fizikai játékra igyekezett építeni, a végére ez durva játékba csapott át, kiállítás is volt. Mennyire volt ezt nehéz kezelni?  - Nyilván ők is nyerni szerettek volna, és amikor ez nem jön össze, akkor azt nehéz feldolgozni. De megint csak dicsérni tudom a srácokat, mert nagyon jól kezelték a helyzetet, és nem mentek bele az adok-kapokba. − A kinti mérkőzésen remek hangulatot teremtettek a montenegrói szurkolók, de gondolom a mai buzdítással azt nem lehet összehasonlítani... − Egyáltalán nem. A Honvéd-szurkolók európai szinten is a legjobbak közé tartoznak, akármekkora számban vannak jelen. Én bevallom, elájultam attól, hogy az egész mérkőzésen énekeltek, buzdították a csapatot. Nagyon megérdemlik a srácok, de nem gondoltam volna, hogy ennyire remek lesz a hangulat. Szeretném megköszönni azoknak a munkáját, akik azon dolgoztak, hogy az egész Honvéd-család együtt szurkolhasson. − Az FK Krasznodar lesz a következő ellenfél, vélhetően ennél is nehezebb párharc vár a csapatra. Mit tudnak az oroszokról?  − Egyelőre nem sok információnk van róluk de nagyjából tudom, milyen szintet képviselnek. Nyilván nekik is vannak gyenge pontjaik, bízom abban, hogy ha már ennyire belejöttünk a meglepetésekbe, akkor nekik is tudunk kellemetlen pillanatokat okozni. Aztán majd meglátjuk, ki lepődik meg jobban. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.