UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-10-19 17:20

Folytatás Kőbányán

A Zsíros Akadémia rendezi meg az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) U14-es korosztályának első tornáját, a csoportban egyedül a házigazda képviseli a magyar színeket.

L. G. Kéthetes szünetet követően folytatódik a játék az Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL), péntektől ráadásul Budapesten rendezik meg az U14-es fiúk B csoportjának első tornáját. A házigazda a rendezőként már bizonyított Zsíros Akadémia lesz, amely egyedüliként képviseli a magyar színeket háromnapos megméretésen.

Zsíros U14
Zsíros U14
A kőbányaiakon kívül a finn Kotka, a szlovák BK Junior Levice és Inter Bratislava, a cseh USK Praha, a német TS Jahn München, a lengyel Hensfort Przemysl, a szerb KK Flash Beograd és a román C.S. U-BT Cluj Napoca lép parkettára péntektől vasárnapig a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban. A nyitómérkőzést pénteken 10 órától játsszák a kolozsváriak és a müncheniek, a torna vasárnap 18 órától a vendéglátók és a lévaiak összecsapásával zárul. Ebben a fiatal korban előzetesen esélyekről beszélni nem könnyű feladat, az erőviszonyok inkább csak az első játéknap után körvonalazódhatnak. A Zsíros Akadémia U14-es csapata azonban már megvillantotta oroszlánkörmeit, amikor a nyári, szintén hazai rendezésű felkészülési tornán megszerezte az első helyet a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, a Mercédesz Kecskeméti KA és a Szolnoki Sportcentrum csapatai előtt. A legfontosabb azonban természetesen a tapasztalatszerzés, hiszen a fiatalok olyan impulzusokat kaphatnak, ami egyértelműen a fejlődésüket szolgálja. Ezért is szerepel az EYBL-ben már harmadik éve a Zsíros Akadémia.