UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2017-10-20 22:51

Ezüstös egyensúly

Ezüstérmet nyert a magyar férficsapat az U24-es öttusa Európa-bajnokságon Lengyelországban. Az egyéni versengésben ugyan egyetlen sportolónk sem tudott a dobogóra lépni, összességében kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a társaság. Martinek János szövetségi kapitány a hosszú és fárasztó nyári versenyidőszak után kifejezetten örül az ezüstéremnek.

gy. sz. cs.A Lengyelországban zajló U24-es öttusa Európa-bajnokság második napján a férfiaké volt a terep. A magyar válogatott ezúttal sem maradt érem nélkül, a Fröchlich Tamás, Horváth Norbert, Tomaschof Soma trió második helyen végzett a fehérorosz csapat mögött. Az egyéni versenyben ugyan egyik magyar fiatal sem tudott felállni a dobogóra, de azért így is kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. Martinek János férfi szövetségi kapitány szerint ennek az eredménynek is örülni kell, hiszen a versenyzők hosszú és fárasztó idényen vannak túl, miközben már a téli alapozást is megkezdték. A szakember a következőképpen látta a nap történéseit:

Frohlich Tamás hibátlanul lovagolt Prágában Forrás.albavolan.hu
Frohlich Tamás hibátlanul lovagolt Prágában Forrás.albavolan.hu
„A verseny előtt nem igazán tudtuk, mire számíthatunk, hiszen ennek a korosztálynak még nem rendeztek kontinensviadalt, ehhez képest a fiúk tisztességesen helytálltak. A csapat ezüstérmének nagyon örülök. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, Fröhlich sajnos gyengélkedett a vívásban, s később kiderült, hogy nála ezen múlott minden. Úszásban feljebb jött, hibátlanul lovagolt és jól kombizott, így lehetett végül a csapat legjobbja. Horváth ezzel szemben megnyerte az úszást, harmadik volt a páston, és nagyon rosszul lovagolt. A végül ezüstérmet szerzett franciának sem volt sok szerencséje a Wulkan nevű lóval, de Norbinak uralnia kellett volna a helyzetet, és akkor érmes is lehetett volna. Ekkor már nem sokat változtatott a helyzeten, hogy lövészetben is gyengélkedett. Tomaschof közepesen vívott, jól úszott, hibátlanul lovagolt és közepesen kombizott. Bruckmann önmagához képest egyik számban sem tudott jól teljesíteni, közepesen vívott, hibázott lovaglásban és a lövészettel is voltak problémái.” Bár egyéni szemszögből senki sem tudott kiemelkedőt nyújtani, a magyar válogatott összességében mégiscsak meggyőző és kiegyensúlyozott teljesítményt produkált az ezüstérem megszerzésével. A kontinensviadal zárónapján, szombaton, a mix váltók küzdenek meg egymással. A magyar színeket két egység képviseli, Farkas Martin Zs. Tóth Annával, Horváth Norbert pedig Simon Saroltával párban kísérli meg az éremszerzést. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

U24-es Európa-bajnokság, Lengyelország Férfiak. Egyéni: 1. Jaroszlav Radzsijuk (Fehéroroszország) 1435, 2. Jean Baptiste Mourcia (Franciaország) 1424, 3. Sebastian Stasiak (Lengyelország) 1417… 5. Fröhlich Tamás 1405 …6. Horváth Norbert 1399, 9. Tomaschof Soma 1380, 13. Bruckmann Gergő 1355 Csapatverseny: 1. Fehéroroszország 4195 2. Magyarország (Fröchlich Tamás, Horváth Norbert, Tomaschof Soma) 3. Lengyelország 4149