UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-10-20 16:06

Fehérváron a juniorok

Az Alba Fehérvár rendezi meg az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) juniorkorosztályának első tornáját, a csoportban a házigazda mellett a Budaörsi DSE képviseli a magyar színeket.

L. G. Amíg az U14-es fiúkorosztály B csoportjának mezőnye Kőbányán szerepel az Európa Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL), addig a juniorok B csoportjának tagjai Székesfehérváron lépnek parkettára. A torna a hosszú hétvégére való tekintettel szombaton kezdődik és hétfőn zárul.

EYBL U20
EYBL U20
A magyar színeket a vendéglátó Alba Fehérvár és Budaörsi DSE-Graphax képviseli. A háromnapos torna mezőnyét az olasz Lido di Roma Basket, a lett TTU BA, a szlovén KK Grosuplje, a szlovák Povazska Bystrica és SBK Junior Levice, valamint a lengyel Gortat alkotja. A varsóiak ráadásul két csapattal vesznek részt a sorozatban, az utazási költségek optimalizálása miatt egy csoportban kaptak helyet, így a Gortat A és B együttese is pályára lép az MKOSZ-csarnokban. A torna nyitómérkőzését szombaton 10 órától éppen a lengyelek játsszák egymás ellen, hétfőn 19 órától pedig a székesfehérváriak és a lévaiak összecsapása zárja a megméretést. Mindegyik együttesre négy összecsapás vár a három nap alatt, a magyar résztvevők közül a házigazdák hétfőn, a budaörsiek vasárnap dupláznak. A hazai kiemelt fiú juniorbajnokságban az Alba Fehérvár együttese mind a négy mérkőzését megnyerte, így a szintén hibátlan Rátgéber Akadémiával holtversenyben vezeti a nyugati csoportot. A Budaörsi DSE egy győzelemmel és három vereséggel az ötödik pozíciót birtokolja ugyanabban a nyolccsapatos csoportban. Az ott mutatott teljesítmény alapján a hazaiak várhatják vérmesebb reményekkel a nemzetközi tornát.