UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-10-20 17:13

Főszerepben a fiatalok

Több húsz éven aluli játékos is főszereplő volt a nemzetközi kupában szereplő magyar női kosárlabdacsapatok mérkőzésén, ráadásul győzelemhez segítették együttesüket.

L. G. Újabb fordulót rendeztek a női kosárlabdázók nemzetközi kupasorozataiban, mi pedig szemügyre vesszük, hogy a magyar csapatokban mennyi lehetőséget kaptak az U20-as játékosok. Az mindenképpen pozitívum, hogy az együtteseknek jóval több sikerélményben volt részük, mint a nyitónapon.

Dubei SB
Dubei SB
Az Euroligában szereplő Sopron Basket a második mérkőzését is megnyerte, a zöld-sárgák ezúttal a lengyel Polkowice vendégeként győztek 73-70-re. A fiatalok közül főszereplővé lépett elő Dubei Debóra (20), aki bő 15 perc alatt 9 pontot, valamint egy-egy lepattanót és labdaszerzést tett hozzá a sikerhez. Ráadásul kulcsfontosságú kosarakat dobott: amikor a soproniak beragadtak a térfélcsere után, az ő duplája és triplája rántotta ki csapatát a gödörből. Weninger Virág (20) minimális időt töltött a pályán, Czukor Dalma (18) pedig végig a kispadon maradt. Az Európa Kupában magyar összecsapást is rendeztek, a DVTK a PEAC-Pécset fogadta, és győzte le 73-59-re. A győztes csapatban Kiss Angelika (16) hat percet játszott, és megszerezte első kosarát a nemzetközi kupaporondon. Bach Boglárkának (20) ezúttal két és fél perc jutott. A pécsi együttesben Tenyér Zsófia (18) bő egy percet kapott, Szűcs Lilla (20) és Demeter Nóra (19) két-két percet töltött a pályán, utóbbi egy pontot szerzett. A Győr odahaza verte 76-70-re a francia Nantes együttesét, Török Ágnes (19) tizenkét percet, Markó Dorina (20) három és fél percet játszott, pontot ezúttal egyikük sem dobott. Török statisztikájába azért három gólpassz és egy labdaszerzés bekerült, három mezőnykísérlete azonban nem talált a gyűrűbe. A Cegléd is hazai pályán nyert, méghozzá 80-68-ra a spanyol Gernika KSB ellen. Kányási Veronika (18) aktív tagja volt a rotációnak, 13 perc alatt 4 pontot és 2 gólpasszt könyvelhetett el. Bemutatkozott a nemzetközi kupasorozatban Lelik Réka (18) is, aki elsőre négy percet kapott, kosarat nem szerzett. Az Atomerőmű KSC a cseh Nymburk vendégeként diadalmaskodott 86-69-re, a fiatalok pedig főszerepet játszottak a sikerben. Studer Ágnes (19) és Gereben Lívia (17) egyaránt a kezdőcsapatban kapott helyet, és mindketten meghálálták a bizalmat. Studer Ági végig nagyszerűen irányított, 33 perc alatt 10 pont, 7 gólpassz, 6 lepattanó és 5 labdaszerzés került a neve mellé – imponáló statisztika. Gereben Lívia 22 perc alatt 12 pontig, valamint 3-3 lepattanóig és gólpasszig jutott, ez sem éppen rossz teljesítmény. Kiss Virág (19) hat percet játszott, pontot nem szerzett. Sok idő nincs az ünneplésre, hiszen a hét végén jönnek a bajnoki mérkőzések, a jövő héten pedig máris az újabb kupaforduló következik. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.