UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2017-10-20 19:36

Szerencsés szerbek

Elveszítette első, szerbek elleni mérkőzését a magyar vegyes puskás válogatott Eszéken, az Európai Ifjúsági Liga döntőjében. Az együttes szombaton javíthat, a nyolcas döntőbe az utolsó pillanatban bekerült Ausztria, majd Horvátország ellenében. Joó Éva utánpótlás-koordinátor szerint senki sem lőtt kiemelkedő formában, amit az erős szerb csapat maradéktalanul ki is használt. Pekler Zalán szerint bele kell még lendülniük a tíz méteres szezonba, de már a soron következő, osztrákok elleni meccsre felszívják magukat.

Gy. Szabó Csilla Vereséggel kezdte az Európai Ifjúsági Liga döntőjét a magyar korosztályos puskás válogatott Eszéken. A délutáni sorsolás után a magyar csapat az osztrák, a horvát és a szerb együttessel került egy csoportba, első ellenfélként pedig rögtön a szerbeket kapta. A négyesfogat papírforma szerinti két legerősebb gárdája került tehát nyomban össze az első körben, s a párharcot a szerbek nyerték 16-8-ra.

A szerbek elleni mérkőzés előtt melegítés közben a magyar válogatott
A szerbek elleni mérkőzés előtt melegítés közben a magyar válogatott
A következő mérkőzésen válogatottunk azzal az osztrák csapattal mérkőzik, amelyik az utolsó pillanatban került csupán az indulók közé, miután az oroszok lemondták részvételüket a nyolcas döntőben. A hivatalos sorrend szerint a dánoknak kellett volna beugraniuk, de ők nem tudták ezt ilyen rövid időn belül vállalni, a selejtezőben mögöttük végzett osztrákok viszont igen. Joó Éva utánpótlás-koordinátor, a csapat vezetője éppen ezért bizakodó a szombat reggeli találkozót illetően, miközben elismerte, hogy a nyitónapon versenyzői nem voltak igazán jó formában. „Sajnos egyik versenyzőnk sem lőtt igazán erősen, miközben a szerbek kötött Dzsordzse Szavics fiatal kora ellenére igen jó eredményt ért el. Úgy érzem, a szerencse sem szegődött igazán mellénk a mai napon, Hurai Viki például egyetlen tizeddel kapott csak ki ellenfelétől. Mind a hárman többet tudnak a mutatottnál, a szerbek pedig vannak olyan jó versenyzők, hogy ellenük nem lehet közepes teljesítménnyel nyerni. Úgy látom, a csapat egy kicsit most elkeseredett, pedig semmi nincs még veszve. A legerősebbtől kaptunk ki, a hátralévő két meccset kell megnyernünk. Ilyenkor nem szabad kiengedni, a gyerekek kipihenik magukat ma este, és holnap újult erővel vágunk neki előbb az osztrákok majd a hollandok elleni találkozónak” – vélekedett a Szerbia elleni mérkőzést követően Joó Éva. A Horváth Lea, Hurai Viktória, Pekler Zalán összeállítású magyar vegyes csapat húzóembere, az egyetlen fiú versenyző, Pekler Zalán már harmadszor vesz részt ezen a viadalon. Eddig mindig érmesként térhetett haza, s ezúttal is hasonló reményekkel vágott neki a versenynek. A mai napon azonban sem neki, sem csapattársainak nem sikerült kiugróan jó eredményt elérnie. Szerinte ez még a szezon elején gyakran tapasztalható versenyhiány számlájára írható. „Ma egyikünknek sem ment igazán jól a lövés, nem jöttünk még bele a tíz méteres távba, amelyre néhány hete álltunk csak át. De azt tudtuk, hogy a szerbek a legerősebbek a csoportban, s ez most be is bizonyosodott. Megpróbáljuk felszívni magunkat, és holnap a legjobb formánkat hozni. Szerintem bele fogunk jönni és szépíteni fogunk a hátralévő két meccsünkön” – nyilatkozta honlapunknak eltökélten a komáromi sportoló. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

EURÓPAI IFJÚSÁGI LIGA. DÖNTŐ. HORVÁTORSZÁG. A csoport, 1. forduló Ausztria−Horvátország 12-12, Magyarország (Pekler Zalán 103,6; 103,3; 101,3; 103,6, Horváth Lea 103,0; 103,9; 101,2; 103,6, Hurai Viktória 102,0; 102,6; 102,6; 104,4)−Szerbia 8-16