UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-10-23 15:42

Kőbányai remeklés

Nagyszerűen szerepelt a Zsíros Akadémia serdülőcsapata a hazai rendezésű U14-es EYBL-tornán, de a csapat edzője a győzelmeknél is jobban örül annak, hogy játékosai nemzetközi szinten is megvalósították az edzéseken gyakoroltakat.

L. G. Kéthetes szünetet követően folytatódott a játék az Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL). Az U14-es fiúk B csoportjának első tornáját Budapesten rendezték meg, a házigazda a Zsíros Akadémia volt, amely egyedüliként képviselte a magyar színeket háromnapos megméretésen.

Zsíros Akadémia U14 EYBL
Zsíros Akadémia U14 EYBL
A kőbányaiakon kívül a finn KTP Kotka, a szlovák SBK Junior Levice és Inter Bratislava, a cseh USK Praha, a német TS Jahn München, a lengyel Hensfort Przemysl, a szerb KK Flash Beograd és a román C.S. U-BT Cluj Napoca lépett parkettára péntektől vasárnapig a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban. A vendéglátók jól szerepeltek a kifejezetten erős és kiegyenlített mezőnyben, amelyből egyedül a lévaiak lógtak ki lefelé. Tápai Zsolt serdülőcsapata pénteken 83-59-re verte a belgrádiakat, szombaton 92-64-re alulmaradt a pozsonyiakkal szemben, majd vasárnap mindkét mérkőzését behúzta. Reggel 76-61-re nyertek a finnek ellen, majd a torna záró mérkőzésén örömjátékkal, 105-56-ra ütötték ki a lévaiakat. A pozsonyiak és a prágaiak mind a négy mérkőzésüket megnyerték, de a harmadik helyet a Zsíros Akadémia szerezte meg a három győzelemmel és az egy vereséggel. A csapat edzője, Tápai Zsolt azonban volt, aminek sokkal jobban örült a sikereknél. „Nem győzelmekben szoktuk mérni a teljesítményünket, bár most ez is szép számmal sikerült, hanem inkább arra vagyunk kíváncsiak, hogy a gyerekek nemzetközi szinten is meg tudják-e valósítani azt, amit az edzéseken gyakorolunk, és a magyar bajnokságban hétről hétre alkalmazunk. Büszkén jelenthetem, hogy magas százalékban sikerült ezt teljesíteni a hét végén. Négy különböző országból érkező, jó ellenféllel találkoztunk, ez négy különböző kosárlabda-kultúrát jelent, és szinte mindegyikhez tudtunk alkalmazkodni, aminek nagyon örülök.” A B csoport küzdelmei jövő februárban folytatódnak a lengyelországi Przemyslben.

FIÚ U14-ES EYBL-TORNA, BUDAPEST Végeredmény 1. Inter Bratislava, 2. USK Praha, 3. Zsíros Akadémia, 4. C.S. U-BT Cluj Napoca, 5. TS Jahn München, 6. KK Flash Beograd, 7. KTP Kotka, 8. Hensfort Przemysl, 9. SBK Junior Levice