UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2017-10-26 17:46

Fiatalodik a Märcz-keret

Kétnapos összetartáson van túl a négy fiatalt is felvonultató felnőtt vízilabda-válogatott. Märcz Tamás a mostani edzőtáborba azokat a játékosokat hívta meg, akiket még nem próbált ki, de el tudja képzelni őket a csapatában. A szövetség beszámolója szerint mindenkivel elégedett volt.

B. V.Kedden és szerdán felnőtt keretedzést tartott a férfi vízilabda-válogatott tavaly decemberben kinevezett szövetségi kapitánya, Märcz Tamás. Ezúttal azonban nem a megszokott nevek szerepeltek a meghívottak listáján, hanem azok a játékosok, akiket a szakember még nem próbált ki, de számítana rájuk.

Märcz Tamás elégedett a kétnapos munkával Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Märcz Tamás elégedett a kétnapos munkával Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
A tizenhárom fős keretben négy utánpótláskorú, azaz 1997. január 1. után született játékos is helyet kapott, ami talán várható volt, hiszen a hazai világbajnokság után lemondta a válogatottságot Varga Dénes, és éppen a napokban Hosnyánszky Norbert is. A kétnapos összetartás alapján pedig a jövőben akár a kipróbált fiatalokkal is pótolhatják az említett sztárokat, ugyanis a beszámolók szerint Märcz minden játékossal, így Burián Gergellyel (19 éves, Vasas), Lajkó Mártonnal (20, PVSK), Nagy Ádámmal (19, Miskolc) és a kapus Vogel Somával (20, FTC) is elégedett volt. Az együttes két edzőmérkőzést is játszott: kedden az FTC ellen vereséget szenvedett, szerdán a BVSC-t viszont megverte. Ugyanakkor ezeken a mérkőzéseken nem az eredményességre, sokkal inkább a játékosok egyéni képességeire volt kíváncsi a kapitány. A szövetség honlapjának, a waterpolo.hu-nak elmondta, elégedett a munkával, a játékosoktól azt kapta, amit várt: „Pozitív volt, amit kaptam ettől a másfél naptól, három edzéstől. Ahogy korábban is említettem, igazi gyorstalpalót tartottunk. Gyorsan felmértük a játékosokat, utána azonnal élesben teszteltük őket két mérkőzésen, amelyek közül az egyik nagyon nehéz ellenfél volt. A tizennégy játékos, úgy érzem, jól lett összeállítva, szerkezetileg is teljesen rendben volt, hosszabb távon is működhetne csapatként – persze a cél sokkal inkább az volt, hogy egyszerű taktikai elemek között az egyéni képességek domborodjanak ki, mindez természetesen összhangban kellett megvalósítaniuk. Mindenki visszaadta, amit akartam, kiemelni ezért sem szeretnék senkit. Egy-két mondattal le is zártam a fiúknak ezt a rövid időszakot, viszont szeretnék egyéni útravalókat adni, elmondani nekik, melyek azok a fejlődési lehetőségek, amelyeken érdemes dolgozniuk, hogy még jobbak legyenek. A többség húzóember a klubcsapatában, ami jó, a következő két-három évben azon kell dolgozniuk, hogy egy-két szinttel feljebb lépjenek, ami már a nemzetközi színvonalat jelentheti.” A kapitány a következő hetekben „országjárásba” kezd, részint további játékosokra kíváncsi, részint pedig egyeztetni szeretne az edzőkollégákkal. A fiatalok szereplése mindenesetre pozitív üzenet. Pláne, hogy a már stabil kerettag, húsz esztendős Manhercz Krisztiánt még nem is említettük… További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.