UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-10-27 17:40

Rangadók hete

Felemás fordulót zártak az élmezőnybe tartozó magyar jégkorongcsapatok az osztrák bázisú utánpótlás-bajnokságokban. Az U20-asok között a MAC kikapott Csehországban, míg a Fehérvár 9-3-ra nyert a Megyeri úton. Az U18-asok mezőnyében a forduló rangadóján a fővárosiak 2-1-re legyőzték a Volánt.

Az U20-as és az U18-as, osztrák bázisú jégkorongbajnokságban is rangadókat rendeztek a héten, de a mérkőzések nem sokat változtattak az élmezőnyben. Továbbra is a MAC Budapest együttese vezeti mindkét bajnokság magyar érdekeltségű csoportját. EBYSL/U20-as bajnokság Az idősebbek között az UTE fogadta a Fehérvárt, s hiába kezdtek a jól a lilák, a Volán gyorsan fordított, sőt, a második harmad végén már 7-2-re is vezetett. Természetesen az előnyt nem engedte ki a kezéből az esélyesebb székesfehérvári csapat, amellyel dupla sikert aratott, hiszen a csütörtöki találkozó egyúttal hazai U20-as bajnoki meccs is volt.

Sima győzelmet aratott a Fehérvár az UTE vendégeként a EBYSL-ben Forrás: jegkorongakademia.hu
Sima győzelmet aratott a Fehérvár az UTE vendégeként a EBYSL-ben Forrás: jegkorongakademia.hu
A Megyeri úton nem, de máshol történt meglepetés a csütörtöki játéknapon. Az eddig remekül szereplő és harmadik helyen álló Debrecen kikapott a sereghajtó Hokiklub Budapest vendégeként. A hazaiak már 3-0-ra is vezettek, s hiába zárkózott fel egy gólra az esélyesebb együttes, a HK újabb találata révén végül 5-3-ra győzött, és begyűjtötte a három pontot. Nem sikerült a bravúr a listavezető MAC Budapestnek Csehországban a Znojmo ellen: a fővárosiak már kétgólos hátrányban is voltak, ahonnan hosszabításra mentették a találkozót, az aranygólt azonban a csehek ütötték, így maradt az egy pont. Az élet vasárnap sem áll meg az osztrák ligában az UTE Graz, a Debrecen a Vienna Capitals együttesét fogadja.

Eredmények Október 26., csütörtök Orli Znojmo–MAC Budapest 4-3, h. u. UTE–Fehérvár AV19 3-9 Hokiklub Budapest–Debrecen 5-3 A hét végi program Október 29., vasárnap 15:20 UTE–Graz 15:15 Debrecen–Vienna Capitals

EBJL Az EBJL-ben csak egy magyar érdekeltségű találkozót rendeztek a héten. Az viszont igazi rangadó volt, ugyanis az utóbbi szezon két legsikeresebb együttese, a Fehérvár és a MAC Budapest találkozott. A mérkőzés kevés gólt hozott, így a fővárosiaknak aranyat ért, hogy már az első harmadban 2-0-ra elmentek. S ugyan a második játékrészben szépített a Volán, több gólt nem esett, így a vendégek elvitték mind a három pontot Székesfehérvárról. Az U18-asok mezőnyében a hét végén lesz mire figyelni: Magyarországra érkezik az Okanagan Red, a Znojmo, a Klagenfurt és a Vienna Capitals együttese, és persze jégre lépnek a hazai együttesek is.

Eredmények Október 24., kedd Fehérvár AV19–MAC Budapest 1-2 A hét végi program 2017. október 27., péntek 15:40 Vasas–Okanagan HCE Red 17:10 Hokiklub Budapest–Vienna Capitals 19:10 UTE–Klagenfurt 2017. október 28., szombat: 12:40 Fehérvár AV19–Orli Znojmo 13:10 Hokiklub Budapest–Klagenfurt 16:10 UTE–Okanagan HCE Red 16:40 Vasas–Okanagan HCE White 19:20 MAC Budapest–Vienna Capitals 2017. október 29., vasárnap: 10:10 UTE–Okanagan HCE White 13:10 Hokiklub Budapest–Okanagan HCE Red 13:40 Vasas–Vienna Capitals

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.