UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-10-28 16:32

András Csaba két elődöntőben

Minden várakozást felülmúlva az elődöntőbe jutott András Csaba a Fidzsi-szigeteken zajló Serdülő Világjátékokon, a japán Hamadát győzte le a négy közé jutásért. A 15 éves asztaliteniszező párosban is érdekelt még a svéd Martin Friis oldalán készülhet szintén az elődöntőre.

Munkatársunktól A tavalyi teljesítményét a csapatban szerzett ezüstéremmel már felülmúlta András Csaba a Fidzsi-szigeteken zajló Serdülő Világjátékokon. Azt követően kezdődtek csak az egyéni versenyszámok, amelyekben a BVSC-Zugló 15 éves versenyzője ismét parádésan teljesített.

András Csaba elsöprő sikerrel jutott a négy közé Forrás: ittf.com
András Csaba elsöprő sikerrel jutott a négy közé Forrás: ittf.com
Egyesben a csoportból való továbbjutás egy pillanatig sem forgott veszélyben, még úgy sem, hogy váratlan vereség csúszott be az amerikai Tran ellen. Ez azt eredményezte, hogy a főtábla első körében, azaz a nyolc közé jutásért már igen előkelő helyen rangsorolt játékossal kerülhet össze a viadal egyetlen magyar résztvevője. Ez azonban egyáltalán nem zavarta meg, és szenzációt keltve, 4-0-val (!) elintézte a harmadik helyen rangsorolt japán Kazuki Hamadát. Utána, már az elődöntőbe jutásért az egyiptomi Mohamed Azzam volt az ellenfél, s ugyan az első játszmát az afrikai versenyző nyerte, Csaba győzelméhez nem fért kétség, 4-1-re győzött. A szenzációs szereplését folytathatja a 15 éves pingpongozó, azonban nyilvánvaló, minden eddiginél nehezebb dolga lesz: a kínai Niu Guankai vár rá a négy között. Párosban a svéd Martin Friis oldalán nem akkora meglepetés a kiváló szereplés, a kiemelésnek megfelelően elődöntősként várják Andrásék a folytatást. 3-0-as győzelmet arattak alacsonyabb rangsorolt óceániai kettősök ellen, a nagy feladat, majd vasárnap jön a Hamada, Pak japán-koreai duó ellen. Izgalmas utolsó napnak nézünk elébe, amely előtt biztosan kijelenthető, hogy érmekért játszik magyar versenyző a serdülő korosztály talán legrangosabb viadalán. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.