UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2017-10-28 18:51

Bernáth Attila ezüstérmes

Ezüstéremmel zárta Bernáth Attila 49 kg-ban a törökországi ifjúsági Európa-bajnokságot. A debreceni versenyző a magyar küldöttség egyetlen érmét szerezte Antalyában, a döntőben a grúz Sahil Alahverdovi ellen 5-0-s pontozással szenvedett vereséget.

B. V.Csalódást keltő Európa-bajnoki szereplésről beszélhetnénk, ha nem utazott volna a törökországi Antalyába Bernáth Attila. A debreceni ökölvívó remekül menetelt a kontinensviadalon, és a magyar küldöttség egyetlen érmét is biztosította. Amivel természetesen nem elégedett meg, és remek csatában legyőzte az igencsak nehéz ellenfélnek ígékező Danyiil Liszenkót a döntőbe jutásért. A fináléban azonban talán még keményebb rivális várt rá: a grúz Sahil Alahverdovit minden bizonnyal jól ismerik azok, akik nyomon követik a sportág utánpótlásának nemzetközi helyzetét, mivel a 18 esztendős bokszoló egy korosztállyal lejjebb, a juniorok között kontinensbajnoki címet szerzett. A kérdés tehát a döntő előtt az volt, hogy a grúz második vagy Attila első aranya születik meg. Illetve az, hogy Gálos Roland négy évvel ezelőtti elsősége után, ismét ünnepelhet-e ifjúsági Eb-aranyat a sportág.

Bernáth Attila parádés Európa-bajnokságot zárt Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
Bernáth Attila parádés Európa-bajnokságot zárt Forrás: Magyar Ökölvívó Szövetség
Az első menetben Alahverdovi kezdett aktívabban, amire rögtön reagált a helyszínen szurkoló magyar közönség, és a jól ismert „Ria, ria Hungária!”-rigmussal igyekeztek segíteni az Európa-bajnokság magyar hősének. Úgy tűnt Attila fel tudja venni a küzdelem ritmusát, a második menetben időnként kezdeményezőbb is volt, mint az ellenfél. A vége azonban ismét a junior Európa-bajnok grúz bunyósnak sikerült jobban, így sejthető volt, hogy pontozással újabb aranyérmet szerez. A bírók pedig egyértelmű döntést hoztak, 5-0 arányban az ellenfelet látták jobbnak, ötből négyen mind a három menetben. A finálé és az eredményhirdetés után Attilánál ugyan eltörött a mécses, de biztosak lehetünk benne, néhány napon belül már nagyon szívesen emlékszik vissza az elmúlt hétre. Elvégre nagyon értékes sikert ért el. További korosztályos híreink ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.