UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-10-31 14:55

Dari Helga listarangja

Ranglistaversenyt rendeztek a serdülő, illetve az újonc korosztálynak a hét végén Orosházán. A viadalon roppant sok versenyző indult, és közülük is kitűnt Dari Helga (Statisztika), aki a serdülők között duplázni tudott.

Munkatársunktól A hét végén Orosházán mérkőztek meg az újonc és serdülőkorú asztaliteniszezők. Örömteli, hogy a kétnapos viadalon kifejezetten sok fiatal indult, a fiúk és lányok mezőnyében 137 serdülő és 139 újonc pingpongozó játszott. A fiúk versenyében a legkisebbek között, azaz U11-ben hatalmas csata zajlott az aranyéremért az első két kiemelt között. Szántosi Dávid és Kizakisz Nikolaosz rangadóját végül utóbbi nyerte 3–2-re. A szekszárdi Yorgos SE versenyzője amúgy összesen három szettett vesztett a viadalon. U12-ben a KSI-s Csaba Áron nyert, a fináléban Tótin Kristófot legyőzve. U13-ban a nagy esélyes Balogh Bence végzett az első helyen, ugyanakkor nem simán: Krebs Levente (BVSC-Zugló) nagy csatára késztette a döntőben: a tolnai játékos 1–2-ről fordított. A harmadik helyen a 10 éves Kizakisz és BVSC-s Kárpáti Ágoston osztozott. A serdülők között Huzsvár Erik (KSI SE) magabiztosan szerezte meg az első helyet, egyszer sem kényszerült döntő játszmára a versenyen, a döntőben az újoncok között győztes Baloghot verte. Párosban a Kishegyi Ákos, Ócsai Máté (Dunakeszi, Cegléd) duó győzött, a döntőben a BVSC kettősét, Krebs Bálintot és Fehér Balázst felülmúlva.

Dari Helga két aranyérmet nyert a hét végén Forrás: moatsz.hu
Dari Helga két aranyérmet nyert a hét végén Forrás: moatsz.hu
A lányok mezőnyében a legkisebbek között a soltvadkerti Tanács Nóra nyert, roppant simán, játszmát sem vesztve. U12-ben a szerb Katarina Gvozdenovics győzött, döntő szettben legyőzve a Dunakeszi versenyzőjét, Volentics Annát. U13-ban ismét Tölgyes Dorottya (Nyírbátor) nyert, ezúttal leginkább a hazai környezetben versenyző Balogh Kíra ellen szenvedett meg, akit 3–2-re vert. A serdülők mezőnyében a Statisztikában versenyző Dari Helga duplázott: egyesben párospartnerét, Phan Violát győzte le 3–1-re, akivel a kettősök viadalán szettveszteség nélkül nyert. Részletes eredmények: ITT. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.