UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2017-11-01 13:09

Ezüstök az óceán közepéről

Két éremmel és az egyesben szerzett negyedik helyezéssel tért haza András Csaba a Fidzsi-szigeteki Serdülő Világjátékokról. A BVSC-Zugló 15 éves versenyzője természetesen elégedett a teljesítménnyel, és rengeteg élménnyel gazdagodott a Csendes-óceán közepén fekvő szigetországban.

Munkatársunktól Az eddigi legsikeresebb magyar szereplést produkálta András Csaba a Fidzsi-szigeteken rendezett Serdülő Világjátékokon. A BVSC-Zugló 15 éves asztaliteniszezője az Európa-válogatott tagjaként párosban is és csapatban is ezüstérmet nyert, egyesben pedig a negyedik helyen végzett. A hazaérkezése után boldogan értékelte a versenyt honlapunknak:

András Csaba fantasztikusan szerepelt a Fidzsi-szigeteken Forrás: ittf.com
András Csaba fantasztikusan szerepelt a Fidzsi-szigeteken Forrás: ittf.com
„Hatalmas élményekkel gazdagodtam mind az edzőtáborban, mind a versenyen. Remek csapatot alkottunk az Európa-válogatottban, űztük, hajtottuk egymást. Magammal is meg vagyok elégedve, úgy érzem kihoztam magamból a maximumot, nagyon örülök a két ezüstéremnek.” Az egyes elődöntőhöz pedig nem akárkit vert meg Csaba: a világranglistán tizedik helyen álló japán Kazuki Hamadának esélye sem volt az első számú magyar játékos ellen, aki 4-0-ra győzött. András később az első kiemelt kínai Niu Guankaitól kapott ki a döntőbe jutásért. „A mérkőzés előtti este videókat néztem a japán korábbi meccseiről, így próbáltam felkészülni a nagy összecsapásra, s úgy tűnik, sikerült is. Utána a kínai ellen sokkal nehezebb volt, ő kiemelkedik a mezőnyből, a felnőttek között sikeres Tomokazu Harimoto ellen egy-egy a mérlege.” Párosban is jól ment a BVSC játékosának, a svéd Martin Friis oldalán egészen a döntőig meneteltek, többek között legyőzték a koreai, japán kettőst. „Élveztem a párosverseny minden percét, leginkább azt, amikor három meccslabdáról megfordítottuk az elődöntőt. Szerintem nagyon jók vagyunk együtt, korábban megnyertük a lengyel nemzetközi bajnokságot. Nagy előny nekem, ha balkezes mellett játszom, mert több helyem marad a labdamenetek közben.” A Fidzsi-szigeteki viadalt megelőzte a bő egyhetes edzőtábor, amelyből a magyar versenyző, úgy érzi, hosszú távon is profitálhat. „Kiváló közösséget alkottunk az európai csapatban, hasznos időszakot töltöttünk Fidzsin. Eleinte kissé fáradt voltam az időeltolódás miatt, de utána teljes erőbedobással tudtam edzeni. Az utolsó két napon már az ázsiaiakkal is gyakorolhattunk.” De nem lehet elmenni amellett sem, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az idei versenyt is mesés helyen rendezték, a Csendes-óceán közepén fekvő Fidzsi-szigeteken. „Már a megérkezésünkkor látszott, hogy remek helyre jöttünk. Ugyanakkor az edzések és a verseny miatt nem sok szabadidőnk maradt. A verseny szünnapján tudtunk kimenni a tengerpartra, és kicsit körbenézni, nyugodtan mondhatom, valóban csodás ország.” Csaba viszont nem pihenhet sokat hazatérte után sem, hiszen csütörtökön már indul a horvátországi Splitbe az ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenyre. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.