UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-11-01 17:38

Megfáztunk Krasznodarban

Óriási pofonba szaladt a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese az UEFA Ifjúsági Liga második fordulójában: a mieink 8-0-s vereséget szenvedtek az orosz bajnok Krasznodartól. Simon Miklós együttese egy percig sem tudott lépést tartani a minden téren erősebb ellenféllel, a kiütés így elkerülhetetlen volt. A visszavágót három hét múlva, november 22-én rendezik a Bozsik Stadionban.

Leiner SomaÓriási feladat előtt állt a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese a labdarúgó Ifjúsági Ligában, ugyanis a Szutjeszka kiejtése után az orosz bajnok FK Krasznodar otthonába látogatott Simon Miklós csapata. A kispestiek célja az lehetett idegenben, hogy a három hét múlva következő visszavágóra megmaradjanak a továbbjutási esélyek, ehhez azonban bravúrra lett volna szükség a zöldmezesek ellen, akik az előző körben 11-2-es összesítéssel búcsúztatták a kazah Kajrat Almatit.

Ivan Ignatyjev egymaga négy gólig jutott a Honvéd ellen Fotó: Wordpress
Ivan Ignatyjev egymaga négy gólig jutott a Honvéd ellen Fotó: Wordpress
Az erőviszonyok hamar körvonalazódtak, a hazaiak már az első percben vezetéshez juthattak volna, de az ötödikben már nem volt menekvés a Honvédnak: Ivan Ignatyjev lépett ki a védők közül, és használta ki ziccerét (1-0). Egyértelmű volt, hogy az U21-es válogatott centerre kell a leginkább figyelnie a mieink védőinek, a 18 éves játékos már az Európa Ligában és az orosz élvonalban is eredményes volt a felnőttek közt. Persze, a csapattársai sem voltak ügyetlenek, a hazai együttes irányította a játékot, Simon Miklós tanítványai nehezen jöttek ki saját térfelükről is, borítékolható volt, hogy ezt a nyomást nem sokáig bírják. Az újabb gólra a 22. percig kellett várni - Ignatyjevről megint lemaradtak a magyar hátvédek, ő pedig éles szögből a hosszú alsóba lőtt (2-0). Pillanatokkal később majdnem jött a mesterhármas is, de a kapufa megmentette a Honvédot. No meg Berla Attila, aki minden tőle telhetőt megtett, hogy ne legyen kiütés már az első félidőben: előbb Ignatyjev ziccerét, majd Szulejmanov bombáját hárította. A 30. percben azonban ő is tehetetlen volt, Borogyin fejelt közelről a kapuba Szulejmanov szögletét követően (3-0). A fordulást követően sem változott a játék képe, sőt: a Krasznodar, ha lehet, még elszántabban jött ki a második játékrészre. Tíz percen belül kétszer vették be Berla kapuját, Szergejevet szolgálták ki egyszer (4-0), majd ismét (5-0), a szélsőnek mindkét alkalommal csak az üres kapuba kellett passzolnia. A mieink akkorra már teljesen szétestek, semmi ellenállást nem tudtak tanúsítani, a hazaiak pedig nem álltak le... Ignatyjev közelről belőtte saját maga harmadik, csapata hatodik gólját (6-0). Ugyan a hajrában egyre többet jött előre a Honvéd, de az egész mérkőzésen nem jutott el helyzetig, a kaput is csak egy alkalommal találták el a kispestiek. A végén Ignatyjev fejelt újabb gólt (7-0), majd a csereként beállt Kurazsov állította be a végeredményt (8-0). Sejtettük, hogy jelenleg az orosz és a magyar utánpótlásfutball nem színvonala nem összemérhető, de a különbség ijesztő volt, a hazai mezőnyből egyértelműen kiemelkedő Honvéd a játék egyetlen elemében sem tudta felvenni a versenyt. Nem lehet a játékfelfogást kifogásolni, egyszerűen ennyi volt a két csapat közti különbség. Azt pedig – bármennyire is fáj – ki kell mondani! A visszavágót három hét múlva rendezik a Bozsik Stadionban, a kispestieknek pedig mindössze az eredmény kozmetikázására lesz lehetőségük.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, BAJNOKI ÁG, 2. FORDULÓ FK Krasznodar−Budapest Honvéd-MFA 8–0 (3–0) V.: Balijan (örmény) FK Krasznodar: Szafonov – Naszonkin (Paragyin 37.), Bosko, Borogyin, Ivasin – Utkin, Golubjev, Csernyikov (Tekusev 60.) – Szulejmanov, Ignatyjev, Szergejev (Kurazsov 68.). Vezetőedző: Murad Muszajev Budapest Honvéd-MFA: Berla – Kovács N., Bodrogi, Szabó P. (Szendrei 76.), Nagy G. – Cseh – Májer, Stoiacovici, Banó-Szabó, Bíró (Csaba 39.) – Herjeczki (Novák 65.). Vezetőedző: Simon Miklós Gól: Ignatyjev (5., 22., 58., 84.), Borogyin (31.), Szergejev (53. 56.), Kurazsov (86.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.