UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2017-11-01 11:31

Minden fejben dől el

A racicei Olimpiai Reménységek Versenyén a szegedi Nagy Bianka három aranyérmet nyert, mindhármat egyesben. A vállfájdalmai miatt hatalmas akaraterőre volt szüksége. A tizenhét esztendős kenus szerint azonban minden fejben dől el, így a győzelem is.

Gy. Szabó CsillaAz idei kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenyén taroltak a Démász Szeged VSE kenusai. A magyar delegáció által megszerzett harminc aranynak pontosan az egyharmadát lapátolták össze, s ahogy arról már beszámoltunk, ők nyerték A hónap műhelye díjat. Öt arannyal a küldöttség legeredményesebb tagja is szegedi versenyző, Zombori Dominik lett. De a leányok között is volt kiemelkedően teljesítő szegedi. Igaz, Nagy Bianka „csak” háromszor állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Viszont minden alkalommal egyéni számban. A legidősebb, vagyis 2000-es születésű leány kenusok között egyesben senki sem tudta legyőzni. 200-on, 500-on és 1000 méteren egyaránt nyert. Kevesen tudták, micsoda akaraterőre volt szüksége ehhez a csodálatos teljesítményhez. Bianka ugyanis nem volt teljesen egészséges: „Sajnos, sérülten utaztam Racicébe, régóta fájt már a vállam, de nem akartam kihagyni a versenyt. Ez volt a hatodik ORV-m, szépen szerettem volna búcsúzni. Próbáltam mindent kihozni magamból, és tartani a szintet, amelyet az előző években elértem, és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült. Három számot vállaltam és megnyertem mindet.”

Nagy Bianka szerint minden fejben dől el Forrás: delmagyar.hu
Nagy Bianka szerint minden fejben dől el Forrás: delmagyar.hu
A tizenhét esztendős szegedi lány szerint nagyon hosszú volt a nyár. Indult a korosztályos világ- és Európa-bajnokságon, az országoson és a válogatókon. Volt ugyan két hét pihenője, ám az ORV előtt ismét edzésbe kellett állnia. A fájdalmak pedig hűségesen végigkísérték valamennyi számában. Hogyan tudta mégis végig verni az egész mezőnyt? „Ezek a dolgok fejben dőlnek el! Az egész évet fájós vállal húztam végig, így a végére jött ki a legjobban, de úgy voltam vele: ezt már megcsinálom, bármi lesz is. Nemzetközi versenyen ráadásul csak itt nyertem aranyat, az Eb-n és a vébén egyaránt a második helyen végeztem. Eredményesen akartam befejezni az idényt.” Az eredményes idényzárás sikerült is, ám azóta Biankának igencsak vigyáznia kell magára. Kezelésre jár, és csak olyan erősítő gyakorlatokat végez, amelyek nem akadályozzák a válla gyógyulását. A tervei ugyanis már megvannak a jövő esztendőre. Valóra váltásukhoz azonban okvetlenül egészségesnek kell lennie. „Jövőre is szeretnék kijutni az ifjúsági világbajnokságra, és ott minél fényesebb érmet szerezni. Az lesz az idény célversenye, nagyon bízom benne, hogy sikerül.” Ha tényleg fejben dől el, ahogy Bianka vallja, akkor nem lehet kétségünk a legfényesebb érem felől. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.