UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-11-01 16:52

Noémi magát adta

Parádés mérkőzésen győzött az FTC hazai pályán a Győr ellen kedden este a felnőtt női kézilabda-bajnokságban. A győzelemből a Fradi utánpótláskorú játékosai is kivették a részüket. A három gólt szerző, 19 éves Háfra Noémi még szinte fel sem fogta az ETO elleni bravúrt.

Bruckner Vince Fantasztikus hangulatban, igazi rangadót játszott kedd este az FTC és a Győri ETO a Népligetben a felnőtt női kézilabda-bajnokságban. Mindkét együttes nevezett a keretébe utánpótláskorú játékosokat, de komoly szerepre tőlük a Ferencvárosban lehetett számítani, hiszen a szezonban eddig Faluvégi Dorottya (19), Háfra Noémi (19) és Márton Gréta (18) is rendszeresen lehetőséget kapott a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is.

Háfra Noémi (zöldben) három gólt szerzett a Győr ellen Forrás: fradi.hu
Háfra Noémi (zöldben) három gólt szerzett a Győr ellen Forrás: fradi.hu
A rangadót a Győr kezdte jobban, nyolc perc alatt 5-1-re elhúzott. Időkérés után azonban feltámadtak a hazaiak, és a 15. percben egyenlíteni tudtak. Három perccel később aztán Elek Gábor valószínűleg új lendületet kívánt adni a csapatának Háfra és Márton beküldésével, de arra talán ő sem számított, hogy ez ennyire jól sikerül, hiszen a 18 éves balátlövő három percen belül kétszer is betalált Európa egyik legjobb csapata ellen. Noémi második góljával a mérkőzés folyamán először a vezetést is megszerezte a Fradi. „Engem is meglepett, hogy a mérkőzés ilyen korai szakaszában szóhoz jutottam – mondta honlapunknak Háfra. – Gábor mondta, hogy ne izguljak, játsszak nyugodtan, és magamat adjam.” A félidőre 11-11-es állással vonultak a csapatok, remek iramú, színvonalas találkozón, amelyen mindkét szurkolótábor elégedettnek látszott, hiszen parádés atmoszférát teremtettek az Elek Gyula Arénában. A második játékrészre aztán a 19 éves Faluvégi Dorottyával kiegészülve jött ki az FTC, ami – mint kiderült – újabb nyerő húzásnak bizonyult. Az első három percben az utánpóltáskorú különítmény mindhárom tagja betalált, ami – ahogyan a helyszínen nevezték: – a magyar női kézilabda El Clasicóján nem mindennapi teljesítmény. „Hihetetlenül boldog voltam, hogy mindhármunknak jól ment, és betaláltunk. Annak pedig külön örültem, hogy Csibének (Faluvégi Dorottya – A szerk.) én adtam a gólpasszt.” A találkozóba aztán hiába jött vissza a Győr, a jobban hajrázó FTC győzött, s így természetesen hatalmas ünneplés kezdődött a helyszínen. „Ez volt az első olyan FTC–Győr, amelyen teljes értékű csapattagként jelen voltam, és kivettem a részem a győzelemből. Mondanom sem kell, hogy hatalmas élmény volt kedd este pályára lépni, végig extázisban játszottunk, gyakorlatilag még fel sem fogtam, mi történt. Külön köszönet jár a szurkolóinknak, akik ismét elképesztőek voltak, s a nehéz pillanatokon átlendítettek bennünket.” A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a hazai csapat vezetőedzője, Elek Gábor is kitért a fiatalok teljesítményére: „Természetesen nagyon elégedett vagyok a csapattal, külön öröm, hogy a három fiatal, saját nevelésű játékosunk remekül szállt be a mérkőzésbe, s gólt szerzett. Számomra ez nagyon sokat jelent.” Szombaton a német Thüringer ellen, a Bajnokok Ligájában lép pályára a csapat, és Dabason minden bizonnyal újra lehetőséget kapnak Háfráék. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.