UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2017-11-04 20:18

Bronzérem Ciprusról

Kopcsik Laura megszerezte a magyar küldöttség első érmét a ciprusi Lárnakában zajló junior taekwondo Európa-bajnokságon, miután a dobogó harmadik fokára állhatott fel a 46 kg-osok küzdelmében.

L. G. A ciprusi Lárnakában zajló junior taekwondo Európa-bajnokság harmadik napján megszületett az első magyar érem, Kopcsik Laura (46 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A nyitónap küzdelmeit magyar versenyző nélkül rendezték meg, a másodikon egyedül Berei Béla (63 kg) lépett szőnyegre a magyarok közül.

Kopcsik Laura
Kopcsik Laura
Berei a tizenhat közé jutásért 11-4-re győzött a szlovén Jure Tozon ellen, a nyolc közé kerülésért pedig az osztrák Lukas Sesar sem tudta megállítani, 13-3-as sikerrel jutott a negyeddöntőbe. Ott a későbbi ezüstérmes, orosz Magomedraszul Omarov 23-10-es győzelemmel jutott az elődöntőbe, a magyar fiú így az ötödik helyen zárt. A harmadik napon Fischer Péter (51 kg) és Kopcsik Laura (46 kg) következett. Fischer ugyan erőnyerőként csak a nyolcaddöntőben kapcsolódott be a küzdelembe, mégsem örülhetett pontszerző helyezésnek. Az orosz Georgij Popov 23-3-ra jobbnak bizonyult nála, így győztes mérkőzés nélkül búcsúzott. Nem úgy Kopcsik Laura, aki a nyolcaddöntőben 17-6-ra győzött a svéd Rim Bayaa ellen, majd a negyeddöntőben a francia Tiavo Randrianisánál is jobbnak bizonyult 14-3-ra. Az elődöntőben azonban ismét jött egy orosz, jelesül a későbbi győztes Olga Procvetajeva, aki 13-1-re jobbnak bizonyult Lauránál. A magyar versenyző így az értékes bronzérmet szerezte meg a kontinensviadalon. A vasárnapi zárónapon három magyarért szoríthatunk. Patakfalvy Luca (49 kg) az olasz Bianca Pantaleonival mérkőzik a tizenhat közé jutásért. Egyházas Andrásnak (68 kg) a lengyel Adrian Wojtkowiakon kell túljutni, hogy a tizenhat között folytathassa, míg Józsa Leventére (55 kg) a norvég Walid Kamal vár a nyolcaddöntőért.