UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2017-11-05 19:52

Ötödik hely zárásként

A ciprusi Lárnakán zajló junior taekwondo Európa-bajnokság utolsó napján újabb pontszerző helyezést ért el a magyar csapat, Józsa Levente az ötödik helyen zárt az 55 kg-osok között.

L. G. Három magyar versenyző lépett szőnyegre a ciprusi Lárnakán zajló junior taekwondo Európa-bajnokság utolsó napján, közülük ketten helyezetlenül zártak, Józsa Levente azonban az ötödik helyen fejezte be a küzdelmet.

józsagalambos-800x534
józsagalambos-800x534
Az 55 kg-ban induló magyar bemutatkozásként pontokban gazdag mérkőzésen 29-20-ra győzött a norvég Walid Kamal ellen, így tizenhat közé jutott. Ezt követően az orosz Tyimur Moszkovcsenkóval csapott össze, és visszavágott a korábbi két napon egyaránt elveszített magyar-orosz párharcokért. Levente 23-20-ra bizonyult jobbnak, így a négy közé jutásért, vagyis a biztos éremszerzésért küzdhetett. A német Spiridon Nitsas azonban kiélezett mérkőzésen 8-6-ra győzött, így a magyar fiú az ötödik helyen zárt. A két éve aranyérmes, az idén azonban már egy súlycsoporttal feljebb versenyző Patakfalvy Luca (49 kg) is jól kezdte a napot, 22-3-ra nyert az olasz Bianca Pantaleoni ellen, így tizenhat közé jutott. Onnan azonban már nem tudott továbblépni, a svájci Tatiana Miccolival szemben nem tudta dűlőre vinni a csatát. A három menetet követő hosszabbításban az aranypont sem született meg, a több, pontot nem érő akciót az ellenfél vitte be, ezért a szabályok értelmében ő jutott a negyeddöntőbe. A nap harmadik magyarja, Egyházas András (68 kg) első mérkőzésén 18-13-ra kikapott a lengyel Adrian Wojtkowiaktól. A magyar válogatott így Kopcsik Laurának köszönhetően egy bronzéremmel, valamint Berei Béla és Józsa Levente révén két ötödik helyezéssel térhet haza Ciprusról.