UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2017-11-06 20:47

Profi segítség

A 16 éves autóversenyző, Keszthelyi Vivien a következő évadban az idei nürburgringi 24 órás versenyen győztes, német Christopher Mies-szel dolgozik együtt, és sokkal nagyobb súlyt fektet a hátsókerék-meghajtású, még nagyobb teljesítményű versenyautókkal való felkészülésre.

UP-info Noha a versenyszezon véget ért, Keszthelyi Vivien és csapata nem vonult pihenőre. A 16 éves magyar autóversenyző, a korábbi terveknek megfelelően, gőzerővel készül a következő szezonra. A nemrég befejeződött évadban a fiatal pilóta az Audi TT-kupában szerzett tapasztalatot, és gyűjtött értékes pontokat, azonban – ahogy azt Audi Akadémiával közösen tervezte – jövőre sokkal nagyobb súlyt fektet a hátsókerék-meghajtású, még nagyobb teljesítményű versenyautókkal való felkészülésre.

VivienKeszthelyiChristopherMies
VivienKeszthelyiChristopherMies
Vivien mindehhez a professzionális körülmények mellett hasonló szintű segítséget is kap, a következő évadban ugyanis a komoly múlttal rendelkező GT3-as pilóta, az idei nürburgringi 24 órás versenyt megnyert, német Christopher Mies-szel dolgozik. A két versenyző jól ismeri egymást, ugyanis a német pilóta a magyar lányhoz hasonlóan az Audi gyári támogatásával állt rajthoz az előző évadban, igaz, másik kategóriában. Keszthelyi Vivien ugyebár a TT-kupában szerepelt, és minden nemzetközi gyorsasági sorozatot is figyelembe véve minden idők legfiatalabb női, s egyben legfiatalabb magyar pontszerzője lett, míg Christopher Mies egy Audi R8 LMS GT3-mal aratott sikereket. Az évad végén az Audi ugyan bejelentette a TT-kupa felfüggesztését, ez azonban nem jelenti azt, hogy megtörne a fiatal magyar pilóta karrierjének lendülete. Vivien a tervek szerint kiemelkedően erős bajnokságban pallérozódhat tovább 2018-ban is, 17 évesen, immár az autó-, és számos extrémsportban is meghatározó szerepet betöltő Red Bull-lal is a háta mögött. A pilóta első számú feladata továbbra is az lesz, hogy a túraautózás legmagasabb szintjére, a hátsókerék-meghajtású versenyautók kezelésére készüljön fel.