UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-11-09 22:56

Majdnem tökéletes rajt

Háromból két korosztályos jégkorong-válogatott sikerrel vette a csütörtökön kezdődő Négy Nemzet-torna első akadályát. Az U20-asok szoros mérkőzésen legyőzték a franciákat, az U18-asok kikaptak az olaszoktól, míg az U16-os együttes kiütötte a szlovénokat.

B. V. – utanpotlassport.hu Csütörtökön elkezdődött a háromfrontos küzdelem, három napon keresztül Ljubljanában, Kaposváron illetve St. Pöltenben szerepelnek a magyar korosztályos jégkorong-válogatottak, melyek egyaránt négycsapatos tornán vesznek részt.

Bravúros sikerrel kezdte az U20-as válogatott a szlovéniai Négy Nemzet-tornát Forrás: MJSZ
Bravúros sikerrel kezdte az U20-as válogatott a szlovéniai Négy Nemzet-tornát Forrás: MJSZ
A decemberi, franciaországi divízió I/A-s világbajnokságra készülő U20-as válogatott éppen a vb házigazdájával találkozott Szlovéniában. A magyar együttes villámrajtot vett, hiszen Tóth Gergely révén már a 3. percben megszerezte a vezetést. S hiába játszottak kétszer is emberelőnyben a franciák, az első harmad végére megmaradt az előny. A második játékrész 10. percében Munoz révén egyenlítettek a franciák, de a döntetlen állás nem tartott sokáig, mivel a gyorsan felpörgő magyar csapat Kiss Roland találatával újra előnybe került. A harmadik harmadban aztán ismét egalizált az ellenfél, s úgy tűnt hosszabbítás döntheti el a találkozót, de Szalma Zsolt négy perccel a dudaszó előtt belőtte a győztes gólt. Az U20-as gárda erős együttest győzött le 3–2-re, s ez pozitív előjel lehet a franciaországi világbajnokság előtt. Pénteken 16 órától az olaszokkal mérkőznek meg a mieink. Nem sikerült a győzelem az olaszok ellen a Kaposváron játszó U18-as válogatottnak. Pedig a „középső” korosztály összecsapása is jól indult, mivel a 11. percben Horváth Milán vezetést szerzett. Az első játékrészben még tartotta minimális előnyét a társaság, de a második harmadban már nem tudta megfékezni az olasz rohamokat. Az utolsó harmadra 2–1-es vendégelőnnyel fordultak a csapatok, s az olasz együttes a 9. percben el is döntötte a találkozót. A 3–1-es vereséget követően pénteken 18.30 órától Ausztria ellen lép pályára a csapat. Kiütéses sikerrel nyitott az U16-os csapat a szlovénok ellen az ausztriai tornán. Az első harmad után is előnyben voltak már a mieink, igaz, akkor még csak egy góllal mentek (2–1). A második harmadban gyakorlatilag leiskolázta ellenfelét a magyar együttes, amely 6–0-s szériával minden kérdést eldöntött. A záró harmadban tovább növelte a különbséget Svasznek Bence csapata, a végére tízgólos különbséget alakított ki (12–2). A remek start után pénteken délután az olasz válogatott ellen folyatják az U16-os fiúk, akik nyomban vissza is vághatnak az U18-asok csütörtöki vereségéért. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.