UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-11-11 21:10

Kitűnő hangolás

Két utánpótlás jégkorong-válogatott is diadalmaskodott a Négy Nemzet-tornákon: az U20-asok Szlovéniában, az U16-osok Ausztriában győztek. Nincs oka a szégyenkezésre az U18-as csapatnak sem, amely a hazai rendezésű viadalon a második helyen zárt, s ezzel mindhárom gárda remekül hangolt az év legfontosabb viadalaira.

B. V. - utanpotlassport.hu Mindhárom utánpótlás-válogatott jó helyzetből várta a folytatást a csütörtöktől szombatig tartó Négy Nemzet-tornákon. Az U16-osok százszázalékosan, míg az U18-asok és U20-asok egy győzelemmel és egy vereséggel vágtak neki az utolsó játéknapnak.

Vértes Nátán góllal járult hozzá a szlovénok legyőzéséhez, s így a tornagyőzelmhez is Forrás: MJSZ
Vértes Nátán góllal járult hozzá a szlovénok legyőzéséhez, s így a tornagyőzelmhez is Forrás: MJSZ
A decemberi divízió I/A csoportos világbajnokságra készülő U20-as csapat hibátlan mérlege sem sokon múlt, hiszen pénteken csupán büntetőkkel szenvedett vereséget az olaszok ellen a szlovéniai megméretésen. Az első mérkőzésen a franciákat legyőző társaság a házigazdák ellen is remekül kezdett: tizenhárom perc után Révész Marcell és Kreisz Brunó gólja után már 2–0-ra a mieink vezettek. A második harmadban már 4–0-ra is vezetett a magyar csapat, de a szlovének szépíteni tudtak, az előny azonban így is megnyugtatónak látszott. Az utolsó húsz perc gyors gólváltással kezdődött, amit követően kissé megijedhettünk, hiszen egy percen belül kétszer is a kapuba talált az ellenfél. A hajrában pedig természetesen lejött a szlovén kapus, amit Mihály Ákos használt ki, és állította be a végeredményt (6–4). Az U20-as válogatott győzelmével roppant erős tornát nyert meg, s ez mindenképpen jó előjel lehet a december 10-én kezdődő vb előtt. Jól sikerült a zárás az U18-as együttesnek is, Glen Williamson együttese a százszázalékos olaszok mögött a második helyen zárta a kaposvári Négy Nemzet-tornát. A szombati, szlovénok elleni mérkőzést remekül kezdte a társaság, hatalmas fölényben játszott az első harmadban, amelynek eredményeképpen 2–0-ra vezetett az első szünetben. A második harmad közepén dőlt el végleg a mérkőzés, amikor Kemény Patrik fél percen belül duplázni tudott. A szlovén csapat aztán igyekezett, gólokat is szerzett, de nem tudott közelebb férkőzni a mieinkhez, akik kiütéses sikert arattak (6–2). Az U16-os válogatott tét nélküli mérkőzésen lépett jégre Ausztriában, hiszen már a második napot követően is biztosan aranyérmes volt. Talán ezért is kicsit álmosabban kezdte a találkozót a csapat. A házigazda korán komoly előnyre tett szert, és ugyan 6-2-ről visszajött Svasznek Bence együttese két gólra, az egyenlítésre már nem volt erő (6–4). A tornagyőzelem azonban, ahogyan írtuk, így is zsebben volt, megelőzve Ausztriát, Olaszországot és Szlovéniát. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.