UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-11-12 19:31

A hajrára készülve

Egy héttel a gyermek kézilabda-bajnokságok alapszakaszának lezárulta előtt már kezd kirajzolódni, hogy mely csapatok vehetnek részt a felsőházi rájátszásban. A fiú között a PLER-Budapest és az Éles Kézisuli, a lányok mezőnyében a Debrecen és az FTC százszázalékos.

B. V. − utanpotlassport.hu A hajrájához ért a gyermekbajnokság alapszakasza, ezért összeszedtük, mely együttesek kerülhetnek a felső, illetve az alsóházba. Az U14-es fiúk mezőnyében a keleti A csoportban a PLER-Budapest együttese két mérkőzéssel a vége előtt százszázalékos, a fővárosi csapatot szorosan követi a Gyöngyös gárdája, s előzni is lesz esélye, hiszen a budapesti zárófordulóban még egyszer összecsapnak a felek. A csoport állása 1. PLER 16 pont, 2. Gyöngyös 14, 3. Szent István ESE 7, 4. Dabas KC 6, 5. Debreceni SI 4, 6. Gyömrői KA 1.

Az FTC leánycsapata eddig nem hibázott Forrás: Facebook
Az FTC leánycsapata eddig nem hibázott Forrás: Facebook
A másik keleti csoportban sincs meglepetés az élen a Pick Szeged mindössze egy mérkőzést vesztett eddig. A kékeket a Békés illetve a Békéscsaba követi, ezen együttesek felsőházi tagsága biztosnak látszik. A csoport állása 1. Pick Szeged 14, 2. Békés 12, 3. Békéscsaba 10, 4. Orosháza 6, 5. Kecsekemét 6, Gézengúz UKC 0 A Nyugat C régióban az FTC gárdája lehet a leginkább elégedett, a zöld-fehérek a Szegedhez hasonlóan egyetlen találkozón kapituláltak, még az első játéknapon. A második helyen álló Budaörs és a már két döntetlent is játszó Pénzügyőr tapad az éllovasra. Az említett három együttes minden bizonnyal még találkozik a felsőházi rájátszásban. A csoport állása 1. FTC 14, 2. Budaörs 12, 3. Pénzügyőr 12, 4. Elektromos 6, 5. Komló 4, 6. Budakalász 0 A negyedik csoportban az Éles Kézisuli fiataljai dominálnak: a veszprémi társaság még pontot sem veszített az alapszakasz során, ennek köszönhetően magabiztosan vezet. A középmezőny rendkívül szoros, a másodiktól az ötödik helyig még jelentős változások történhetnek az utolsó játéknapon. A csoport állása 1. Éles Kézisuli 16, 2. Tatabánya 10, 3. SZESE Győr 8, 4. Alsóörs 8, 5. Tata 6, 6. Telekom Veszprém 0 Az U13-as leányok között az A csoportban a Szegedi KKSE magabiztosan vezet, négy ponttal előzi meg a második Békéscsabát. A régióban a felsőházra esélyes lehet még a Törökszentmiklós és a Hódmezővásárhely is. A csoport állása 1. Szegedi KKSE 14, 2. Békéscsaba 10, 3. Törökszentmiklós 9, 4. Hódmezővásárhely 9, 5. Kecskemét 6, 6. Orosháza 0 A B csoportban toronymagasan vezeti a Debreceni Sportiskola együttese. Utánuk az EURONOVEX, majd a Gödöllő együttese következik, de nem szabad leírni a Kisvárdát és a Gyömrőt sem. A csoport állása 1. Debrecen 16, 2. EURONOVEX 12, 3. Gödöllő 9, 4. Kisvárda 6, 5. Gyömrő 5, 6. Vác 0 A nyugati C csoportot az FTC uralja, a zöld-fehérek roppant magabiztosan nyerték valamennyi mérkőzésüket. Mögöttük a Szigetszentmiklós szépen halad, ráadásul az utolsó játéknapon ismét összecsapnak a felek. A csoport állása 1. FTC 16, 2. Szigetszentmiklós 14, 3. KMSE 8, 4. Budaörs 6, 5. Angyalföldi Sportiskola 4, 6. Érd 0 A D csoportban is zöld-fehér dominanciát figyelhetünk meg, ugyanis az ETO veretlenül vezet, igaz, a győrieknek becsúszott már egy döntetlen is. A második és a harmadik helyen eddig remekelt a Kozármisleny és a Szombathely is. A csoport állása 1. Győri ETO 15, 2. 2. Kozármisleny 12, 3. Szombathely 11, 4. Dunaújváros 6, 5. Tatabánya 2, 6. Alba Fehérvár 2. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.