UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-11-15 17:31

Lendület az elitkörre

Az U17-es válogatott százszázalékos teljesítménnyel, Hollandia, Wales és Koszovó együttesének legyőzésével jutott az Európa-bajnokság elitkörébe. A nagy feladatra való felkészülés első lépéseként most Telkiben 2–1-re győzött felkészülési mérkőzésen Szlovákia korosztályos legjobbjai ellen. A kispadon ezúttal Preisinger Sándor ült.

UP-info – utanpotlassport.hu Telkiben találkozott a szlovák korosztályos együttessel a magyar U17-es válogatott. A mérkőzésre Preisinger Sándor készítette fel, a szövetségi edző, Belvon Attila ugyanis még a mérkőzést megelőző napon is a nagyválogatottban, a Costa Rica tizenegye elleni találkozón segítette a megbízott szövetségi kapitány, Szélesi Zoltán munkáját. A szlovákok elleni 2–1-es sikert követően Belvon megköszönte Preisingernek és a szakmai stábnak a sikeres felkészítést. A mérkőzés gyors gólváltással indult. A magyar csapat a 7. percben megszerezte a vezetést: Tóth-Gábor Kristóf remek kiugratásból kilőtte a hosszú sarkot. Három perccel később, szlovák szögletet követően tétovázott a védelem, és a vendégeknek több sem kellett… 1–1.  A folytatásban leginkább a mezőnyben zajlott a küzdelem, a mieink labdabirtoklással igyekeztek dominálni. Egy-egy alkalommal kapusbravúrt láttunk itt is, ott is. A játék képe a második félidőre sem változott meg alapjaiban.

A győzelem napfénye... Forrás: mlsz.hu
A győzelem napfénye... Forrás: mlsz.hu
Csak a hajrára pörögtek fel az események. A 77. percben lesgólt szereztek a vendégek. A kapusunk, Ásványi Balázs villámgyorsan elvégezte a szabadrúgást, az indítása Tóth-Gábor Kristófhoz került, aki Burai Erikhez továbbított, és a csereként beállt játékos tíz méterről laposan, a kapus hasa alatt lőtt a hálóba. 2–1. Belvon Attila értékelése szerint az első félidőben sok hibával, de alapvetően jól játszott a csapat. A másodikban – mint nyilatkozta – „hiányzott a határozottság a párharcokban, emiatt kicsit magunknak tettük nehézzé az összecsapást.” Preisinger Sándor pedig azt mondta az mlsz.hu-nak: „Az első számú célunk az volt, hogy néhány új játékosnak is lehetőséget adjunk, ugyanakkor az eredményesség se sérüljön. A hét folyamán elsősorban a taktikai elemeken tudtunk dolgozni, emellett igyekeztünk frissíteni a játékosokat, és az eredmény fényében azt mondhatjuk, sikerült. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy a csapatjáték nem volt olyan gördülékeny, mint az Eb-selejtezők során, de a lehetőséget kapott játékosok mindent megtettek. Nagyon jó szlovák csapatot sikerült legyőznünk.” Egyéb korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

U17-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS Magyarország–Szlovákia 2–1 (1–1) Telki Magyarország: Ásványi Balázs – Huszti András (Ódor Máté 61.), Varju Benedek, Nyári Patrik, Papp László – Irimiás Gergő, Magyar Zsolt János (Nyíri Vince 49.) – Cipf Dominik (Kojnok Zsolt 49.), Szabó Bálint (Burai Erik 41.), Papp Marcell (Törőcsik Péter 73.) – Tóth-Gábor Kristóf Magyar gólok: Tóth-Gábor (7.), Burai (77.)