UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-11-16 18:41

Alexander német duplája

Mindig felcsillan az ember szeme, ha magyar futballista külföldön bizonyít. Torvund Alexander, a Videoton játékosa Németországban járt próbajátékon, ahol a Borussia Mönchengladbach színeiben duplázott a Bechem United FC elleni U19-es mérkőzésen.

Prezsnyák Péter– utanpotlassport.hu A magyar utánpótlás-válogatott Torvund Alexander négynapos próbajátékon vett részt a Borussia Mönchengladbachban. A Bechem elleni felkészülési mérkőzésen egyből kilencven perc játéklehetőséget kapott. És élt a lehetőséggel: két gólt szerezve nagyban hozzájárult csapata 4−1-es sikeréhez. „Próbáltam jó benyomást kelteni, hiszen kevés idő volt a bizonyításra. Beadást követően sikerült odaérnem a rövidre, azzal egyenlítettünk az első félidőben. A másodikban visszagurított labdából tudtam betalálni, így remélem, fel tudtam hívni magamra a figyelmet” – mondta a játékos. Aztán még szerényen hozzátette: „jókor voltam jó helyen”.

Torvun Alexander egy nap akár Angliában kötne ki
Torvun Alexander egy nap akár Angliában kötne ki
A 17 éves labdarúgó nem először járt próbajátékon külföldön, korábban az angol Brighton és a Sunderland is kipróbálta. Utóbbinál szintén sikerült betalálnia, a Brighton csapatában mérkőzést nem játszott, csak edzéseken vett részt. Alexander nyáron igazolt a Vasas Kubala Akadémiából a Videotonba, ahol jelenleg is szerepel. A fehérváriak második csapatában, a harmadosztályban az idén hat meccsen lépett pályára és egy gólt szerzett, de az U19-esek is számítottak rá egy alkalommal, ahol kezdőként lépett pályára. Megkeresésünkre elmondta azt is: egyik nagy álma, hogy egyszer a Premier Leauge-ben játszhasson az Arsenal színeiben. De mivel neki Németország is nyerő volt, így egy nap akár a Bayern München soraiban is szívesen feltűnne… Egyéb korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.