UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2017-11-16 13:49

Kesztyűs Sikerek Intézménye

A legismertebb betűszavak egyike a magyar sportban a KSI, amely a kesztyűs sikerek intézménye is: a Központi Sportiskola (ma már KSI SE) fél évszázada alakult ökölvívó-szakosztálya nem csupán egy a tucatnyiból, hanem kezdetektől a legjobbak, a legeredményesebbek közé is tartozik.

Jancsó Kornél Törteli Ferenc 2013 óta áll a KSI SE bokszrészlegének élén, és különösen büszke arra, hogy a versenyzőikkel szinte az összes korosztályt erősíteni tudják a sportágban.

Okolvivas
Okolvivas
„Az idei esztendőnk nem volt annyira jó, mint szerettük volna, a kiugró eredmények ezúttal elkerültek bennünket. Országos bajnoki címet 2017-ben nem tudtunk szerezni, de az összképen még javíthat két leányversenyzőnk, aki az ifjúsági világbajnokságon szerepel Indiában” – vágott az ideiglenes mérlegkészítésbe Törteli, aki szerint Villás Veronika és Budai Vivien is képes megfelelő helytállásra a korosztályos vb-n, amely az év utolsó kiemelkedő nemzetközi eseménye a szakosztály életében is. A bizakodás megalapozott, hiszen mindkét leány többszörös magyar bajnok, és Budai vb- és Eb-bronzzal is büszkélkedhet. Velük pedig dicsekedhet a KSI SE, amely a magyar ökölvívás számos jeles alakját „termelte ki”. A legnagyobb név a veretes múltból Erdei Zsolté, aki amatőrként, majd profiként is sokra vitte, szerzett olimpiai érmet, világ- és Európa-bajnoki címet, jelenleg pedig a szövetség elnöke. „Nyilván Madár a legeslegnagyobb KSI-nevelés, a régi sportiskolai rendszerből nőtte ki magát a bokszvilág egyik klasszisává” – hozta fel a legkézenfekvőbb példát a szakosztályvezető, hogy aztán már a jelent taglalja. „Negyven fiatalt versenyeztetünk folyamatosan, s a hangsúly nem változott: nálunk az utánpótlás az első. A nemzeti csapatot szinte minden korosztályban tudjuk erősíteni, most is volt serdülőben, juniorban, ifiben is válogatottunk, sőt akadt tanítványunk, aki felnőtt Eb-re jutott el” – mondta a szakember, aztán az edzői csapatra és miliőre is kitért. „Szinte egyidősek vagyunk, a harmincas korosztályhoz tartozunk, tehát eléggé fiatal, lendületes, az edzéseken is az új szemléletet képviselő gárdát alkotunk, olyat, amely nyitott minden újításra. A légkör nálunk továbbra is a klubban régóta megszokott módon családias, próbálunk a szülőkkel is jó kapcsolatot kiépíteni. Mert bár a boksz egyéni sportág, ezzel együtt mi a csapatszellemet, az egyesülethez, a csapathoz tartozást nagyon fontosnak tartjuk.” És mi a helyzet az anyagi háttérrel? „Mondhatnám, hogy háromszor ennyi se lenne elég, de el tudunk menni a versenyekre, nyáron edzőtáborba, normális felszerelést adunk a gyerekeknek, van meleg víz, felújítottuk az edzőtermet, szóval, ha nem fürdünk is tejben-vajban, nincs okunk panaszra” – így Törteli Ferenc, aki a KSI SE nyitott kapus ars poeticájáról is beszélt. „Sosincs elég gyerek, jöjjenek, minél többen hozzánk bokszolni! Jól felszerelt, nagyon szép helyen, kulturált környezetben várjuk a jelentkezőket. Mi mindenkinek örülünk, aki bekopog hozzánk.” Egyéb korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.