UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2017-11-16 20:55

Téli tornák

Mind a négy korosztályos röplabda-válogatott MEVZA-tornán szerepel a két ünnep között, de az U17-es leányok és az U18-as fiúk január elején rögtön Európa-bajnoki selejtezőtornán folytatják.

L. G. – utanpotlassport.hu A korosztályos röplabda-válogatottaknak beindul a nagyüzem az év végén, a téli szünetet kihasználva ugyanis mind a négy utánpótlás-korosztály MEVZA-tornán vesz részt a két ünnep között. A közép-európai szövetség által kiírt, általában hat-hétcsapatos megméretés komoly próbatételt jelent, és jól szolgálja a felkészülést a jövő évi feladatokra. Mind a négy korosztályban december 28-30-án lépnek pályára a válogatottak.

Nagyot küzdött a magyar válogatott Fotó: MRSZ
Nagyot küzdött a magyar válogatott Fotó: MRSZ
Az U17-es leányválogatott beveszi magát Miskolcra, Kőnig Gábor együttese ugyanott szerepelhet a MEVZA-tornán, ahol január 5-7-én Európa-bajnoki selejtezőtornát is vív a portugál, a szlovák és a török korosztályos csapat társaságában. Az U18-as fiúválogatott a csehországi Zlinben szerepel MEVZA-tornán, Bodonyi Ákos csapata a januári Eb-selejtezőit pedig Ukrajnában játssza a házigazda, a csehek és ugyancsak a törökök társaságában. A Tomanóczy Tibor vezette U20-as fiú- és a Csizmadia Szabolcs által vezetett U19-es leányválogatott egyaránt Mariborban szerepel MEVZA-tornán. Az idősebbeknek még arrébb vannak az Eb-selejtezők, a fiúk áprilisban szerepelnek Oroszországban, a vendéglátó mellett az észtek és az izraeliek társaságában, a lányok tornájának pontos időpontja pedig még nem ismert. Az azonban biztos, hogy a leányválogatott Szerbiában lép pályára, a csoportellenfelek a házigazda szerbek, a hollandok és a dánok lesznek. Az U17-es és U15-ös korosztály az őszi szünetet sem hagyta kihasználatlanul. Az idősebb leányok Kőnig Gábor vezetésével Budapesten gyakoroltak, a fiatalabbak, Halász Márta irányításával, Dunabogdányban készültek. A Bodonyi Ákos által edzett U17-es fiúk és a Kelemen István vezetett U15-ösök egyaránt Izsákon dolgoztak. A tervek szerint Az U20-as és U17-es fiúk karácsony előtt ugyancsak Izsákon készülnek közösen a MEVZA-tornára. Egyéb korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.