UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2017-11-18 12:50

Épül a klub, épül a csarnok

Nagy változásokon ment át az elmúlt egy évben a győri jégkorong: svéd módszer alapján vezették be az akadémiai rendszert, és letették az új csarnok alapkövét. A Győri Nemak-Dana ETO HC vezetősége azonban nem áll meg, tele van tervekkel, a következő lépés a felnőttcsapat lehet.

Bruckner Vince − utanpotlassport.huLetették a Győrben nettó egymilliárd forintból épülő − várhatóan 2018 őszére elkészülő − jégkorongcsarnok alapkövét, amely az ország legnagyobb vidéki arénája lesz a sportágban. Az igazi szenzáció azonban, hogy ezzel a pályával a jelenleg kizárólag utánpótlás-neveléssel foglalkozó a Győri Nemak-Dana ETO HC gazdálkodhat. A kisalföldi műhelynek nem titkolt célja, hogy a közeljövőben a hazai élvonalban szereplő felnőttcsapatot is indítson, de a klub jelene kizárólag az utánpótlásról szól.

A győri fiatalok hamarosan új csarnokban jégkorongozhatnak Forrás: Győri ETO HC
A győri fiatalok hamarosan új csarnokban jégkorongozhatnak Forrás: Győri ETO HC
A szakosztály megbízott ügyvezetője, Pénzes Anikó honlapunknak elmondta: „Az elmúlt időszakban megnövekedett a sportág iránt érdeklődő fiatalok száma, így szükségessé vált a jégfelület növelése. Emellett pedig a hobbikorcsolyázók igényét is érzékeltük, ezért épül új, minden igényt kielégítő csarnok." A győri jégkorong az elmúlt egy évben hatalmas fejlesztésen ment keresztül, nagyot lépett előre az utánpótlás-nevelésben. A felnőttcsapat lehet a következő lépcsőfok. „Már az akadémia is nagy változást hozott a szakosztály életébe, az új rendszer azt eredményezi, hogy nagyobb a verseny, nagyobb célokat tűzhetünk ki a korosztályos csapataink elé. Emellett büszkék vagyunk arra, hogy az U8-tól egészen az U20-ig képviseltetjük magunkat, s immár két együttesünk is szerepel az osztrák ligában, amelyben azt tapasztaljuk, hogy azért a körülményekben is van hová fejlődnünk. A professzionális szemlélet, a svéd módszer meghonosítása lehet a következő évek legnagyobb feladata." Az alapkőletételen megjelent a szakosztály talán leghíresebb saját nevelésű játékosa, a jelenleg a felnőttválogatottat erősítő, a fiataloknak kitűnő példaként szolgáló Bartalis István is. Elmondta: reméli, hogy az új jégpályával a klub egyfajta gyűjtőközpontja lesz a térségnek, és a környékbeli gyerekek még jobb körülmények között fejlődhetnek. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.