UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2017-11-18 22:10

Rajt két arannyal

Győrben megkezdődött a cselgáncsozók ifjúsági Európa-kupa sorozatának magyarországi premierje. Az első napon a versenyzőink két arany-, két ezüst- és négy bronzérmet nyertek. Első lett az 52 kg-ban Kopasz Fanni, illetve az 50 kg-os fiúk küzdelmében Gombás Bálint.

Munkatársunktól – utanpotlassport.huSikeresen kezdték cselgáncsozóink az ifjúsági Európa-kupa első hazai rendezésű versenyét. Gombás Bálint és Kopasz Fanni is aranyérmet szerzett, a döntőben mindketten honfitársat győztek le. Így a két súlycsoport hozott két ezüstöt is, sőt, a fiúk 50 kg-os versenyében (ahol mindössze kilenc induló volt), még egy bronz is jutott.

Kopasz Fanni lendületben Forrá: Szegedi Judo SE
Kopasz Fanni lendületben Forrá: Szegedi Judo SE
Az objektíve is legjobb eredményt a Szegedi Judo SE versenyzője, Kopasz Fanni érte el az 52 kg-ban. A győzelem értékét növeli hogy a leányversenyben ez a legnépesebb súlycsoport (22 indulóval), és hogy a magyar leány egy kategóriával feljebb indult a finnországi ifjúsági Eb-hez képest, ahol a 48 kg-ban ötödik lett. Először a lengyel Alicja Oldakot, majd a majd a román Roberta Iovitát győzte le, hogy az elődöntőben és a döntőben már hazai vetélytárssal találkozzon előbb Ábrahám Titanillát, majd a fináléban Varga Brigittát sikerült felülmúlnia. A fiú győztesünk, a Nicsi Judo Club versenyzője, Gombás Bálint Lukasz Wysocki személyében lengyel vetélytársat győzött le, majd a bolgár Nikolaj Jovcsev következett. Az elődöntőben ismét lengyel ellenfél várta, nevezetesen Gabor Kacper. A fináléban honfitárs, Andrási Márton ellen kellett bizonyítania. Itt, az 50 kg-ban Szánti Gábor vehette át az egyik bronzérmet. Az első nap további magyar bronzérmesei: Klein Dorina (48 kg) és Feczkó Csanád (60 kg). Egyéb korosztályos hírek JUDÓBAN a sportági aloldalunkon.

AZ IFJÚSÁGI EURÓPA-KUPA GYŐRI VERSENYE 1. nap A győztesek és a magyar érmesek Leányok 44 kg (11 induló): Laila Göbel (német) 48 kg (14): Jacqeline Springer (osztrák), 3. Klein Dorina 52 kg (22): Kopasz Fanni, 2. Varga Brigitta Fiúk 50 kg (9 induló): Gombás Bálint, 2. Andrási Márton, 3. Szánti Gábor 55 kg (29): Artyom Kolaszov (fehérorosz), 3. Feczkó Csanád 60 kg (39): Ruszlan Halavacsov (fehérorosz) 66 kg (37): Hamza Dzsasari (macedón)