UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2017-11-19 18:33

Fiatalos, remek zárás

Az év utolsó BL-mérkőzésén is remekeltek a győri fiatalok, Pál Tamara (17) és Afentáler Sára (16) újra gólt szerzett. A mérkőzés után a vezetőedző, Ambros Martín külön kitért utánpótláskorú játékosaira.

B. V. − utanpotlassport.huAz utolsó idei Bajnokok Ligája-mérkőzésére készült a francia Brest Bretagne ellen a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, s az együttes vezetőedzője Ambros Martín már az összecsapás előtt elmondta, várhatóan a klub utánpótláskorú játékosai is a korábbiaknál nagyobb szerepre számíthatnak a tét nélküli találkozón.

Pál Tamara két gólt szerzett a Brest Bretagne ellen Forrás: Győri ETO KC
Pál Tamara két gólt szerzett a Brest Bretagne ellen Forrás: Győri ETO KC
Persze hiába dőlt már el a csoportelsőség, a győriek ahogy mindig, most is a győzelem megszerzéséért léptek pályára, és azt már az első harminc percben bebiztosították a 13–7-es vezetésükkel. A szünet után folytatódott a hazaiak parádéja, így a 40. percben a spanyol mester bátran pályára küldhette fiataljait, előbb Pál Tamarát (17), majd Afentáler Sárát (16). A két ígéretes játékos pedig meg is hálálta a szakvezető bizalmát Pál a szokásos posztján irányító-átlövőben szerepelt, s két betörésből szerzett góljával az eddigi legeredményesebb BL-produkcióját nyújtotta, amiből az von le semmit, hogy hetest rontott. Afentáler ezúttal nem átlövőként, hanem balszélsőként szállt be, de a posztcsere nem zavarta meg a válogatott játékost, hiszen ismét betalált. Pályára lépett még Fodor Csenge (18) és Varga Emőke (17) is, utóbbi egyelőre vár az első BL-góljára, de elnézve a győri szakvezetés felfogását, a közeljövőben is kaphat lehetőséget. A mérkőzés után Ambros Martín, és a mérkőzés legjobbja, Kiss Éva is kitért a fiatalok teljesítményére. „A fiatal játékosok rengeteget edzenek, hogy lehetőséget kapjanak – kezdte a szakvezető. – Viszont türelmesnek kell lennünk velük, hiszen még nem kész játékosok, de lépésről lépésre haladnak előre. Úgy érzem, éltek is ma a lehetőséggel.” A győzelemhez a fiatalok is hozzátették a magukét, ami külön öröm a jövő szempontjából – mondta Kiss. – Ezúttal minden adva volt a jó mérkőzéshez, és mi kihaszáltuk.” További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.