UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-11-21 16:57

A szép búcsúért

A továbbjutás szempontjából reménytelen a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttesének a helyzete a labdarúgó UEFA Ifjúsági Ligában, ugyanis három héttel ezelőtt az orosz bajnok Krasznodar 8−0-s vereséget mért rá. Simon Miklós csapatának így az eredmény kozmetikázása lehet a legfőbb célja a szerdai visszavágón. Több olyan ígéretes fiatal is szerepet kaphat, aki eddig kevesebbet játszott a nemzetközi porondon.

Leiner Soma – utanpotlassport.huA montenegrói Szutjeszka magabiztos kiejtését követően nagy reményekkel utazott Krasznodarba a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese. Ugyan az orosz bajnok az első körben 11−2-es összesítéssel verte ki a kazah Kajrat Almatit, bíztunk abban, hogy a kispestiek felveszik a versenyt az anyagilag és szakmailag is fényévekkel a magyar mezőny előtt járó akadémiával. De hiába, szinte ugyanolyan sorsra jutottunk, a vége 8−0, nincs is mit magyarázni rajta. Főleg, hogy megtettük ezt már korábban.

Sajnos csak az orosz együttes hátát nézte a Honvéd az odavágón Fotó: FCK Academy
Sajnos csak az orosz együttes hátát nézte a Honvéd az odavágón Fotó: FCK Academy
Mi maradt akkor a visszavágóra? „Tisztes helytállás, tapasztalatszerzés, tanulási lehetőség – mondja Simon Miklós, a csapat vezetőedzője. – Sajnos, sok a sérültünk, de biztos vagyok benne, hogy aki pályára lép, maximálisan motivált lesz. Úgy döntöttünk, hogy az élvonalbeli, illetve az NB III-as keretből sem játszatunk vissza senkit, hanem a fiataloknak igyekszünk lehetőséget biztosítani, hogy belekóstoljanak a nemzetközi mérkőzések hangulatába.” A Honvédnak minden esélye megvan arra, hogy az idén is megnyerje az U19-es pontvadászatot (legutóbb a legnagyobb rivális Puskás Akadémiát múlták felül), így szerdán akár olyan, 2000-es, illetve 2001-es születésű játékosokat is szemügyre vehetünk, akik jövőre szintén szerepelhetnek az Ifjúsági Ligában. A Szutjeszka ellen a szurkolók óriási lélektani előnyhöz juttatták a piros-feketéket, Simon pedig bízik abban, hogy  hasonlóban lesz részük ezúttal is: „Bár a továbbjutás eldőlt, ez a mérkőzés mégis nagyon fontos. Remélem, nem felejtették el a szurkolók, hogy néhány hete milyen remek pillanatokat szerzett nekik ez a gárda, és továbbra is is kíváncsiak azokra a tehetségekre, akik pár éven belül meghatározóak lehetnek a felnőttcsapatban.” A mérkőzés szerdán 16 órakor kezdődik a Bozsik Stadionban. A belépés ingyenes, de kötelező jegyet váltani. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.