UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-11-21 09:16

Lengyel dominancia

A Nyíregyházi Sportcentrum egy győzelemmel tért haza az U20-as Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) Szczecinben megrendezett tornájáról, amelynek dobogós helyeit kibérelték a lengyel csapatok.

L. G.  – utanpotlassport.hu A lengyelországi Szczecinben rendezték meg az U20-as Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) A csoportjának első tornáját. A Nyíregyházi Sportcentrum mellett házigazda King BC Szczecin, a szintén lengyel ROSA Piotrówka Radom és a Hensfort Przemysl, az olasz Oxygen Orange1 és a Stella Azzura Roma, a cseh BCM Orli Prostejov, az észt Keila KK és az angol London United alkotta a mezőnyt. Nyíregyházi SportcentrumA Nyíregyházi Sportcentrum együttese a Stella Azzura elleni 89-71-es sikerrel kezdett, azt követően azonban három vereség következett. A BCM Orli Prostejov 85-77-re, a vendéglátó King BC Szczecin 99-90-re, az Oxygen Orange1 pedig 84-68-ra bizonyult jobbnak a nyírségieknél. Szót kell ejteni a Stella Azzura szerepléséről is, a Szolnoki Sportcentrum és az olasz elitakadémia együttműködésének köszönhetően ugyanis olasz-magyar vegyes csapat szerepelt Szczecinben. Öt magyar fiatal – Várbíró Gergő, Andó Levente, Pallai Tamás, Orbán Bendegúz és Gilszki Erik – játszott a római együttes mezében, de győzelemben nem lehetett része. Az alkalmi csapat mind a négy találkozóját elveszítette, két súlyos vereség mellett két szoros csatára volt képes a gárda. A torna totális lengyel fölénnyel zárult, hiszen a hibátlan ROSA Piotrówka Radom nyert az egyaránt 3/1-es mérleggel zárt King BC Szczecin, Hensfort Przemysl, Oxygen Orange1 trió előtt. A Nyíregyházi Sportcentrum a nyolcadik helyen végzett, a Stella Azzura Roma az utolsó, kilencedik helyen zárt. A csoport tagjai legközelebb február 22-25-én, a szintén lengyelországi Przemyslben lépnek pályára. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

U20-AS EYBL-TORNA, SZCZECIN (LENGYELORSZÁG) Végeredmény 1. ROSA Piotrówka Radom (Lengyelország), 2. King BC Szczecin (Lengyelország), 3. Hensfort Przemysl (Lengyelország), 4. Oxygen Orange1 (Olaszország), 5. BCM Orli Prostejov (Csehország), 6. Keila KK (Észtország), 7. London United (Anglia), 8. Nyíregyházi Sportcentrum, 9. Stella Azzura Roma (Olaszország)