UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2017-11-21 14:19

Újabb újpesti telitalálat

Kiváló októberi teljesítményük elismeréseként az UTE sportlövői nyerték el a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díjat és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A közönségdíj és a százezer forintos utalvány Csepelre került a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesülethez.

UP-info – utanpotlassport.hu Az UTE sportlövői októberi teljesítményükkel második alkalommal érdemelték ki a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye elismerést. Az 1945-ben életre hívott szakosztály abban a különleges helyzetben van, hogy már az előző hónapban, vagyis szeptemberi teljesítménye alapján is a jelöltek között volt, akkor a tűzfegyveres országos bajnokságon elért kiemelkedő eredményéért. Az újpesti sportlövészekről általánosságban elmondható, hogy ötven fős csapatokkal szoktak versenyekre indulni, amelynek kétharmada mindig utánpótláskorú. Nem csoda tehát, ha a diákolimpia októberi budapesti fordulójából valamennyi fiatal versenyzőjük az országos döntőbe jutott. A hónap műhelye díj jelöltjei közé azonban nem hagyományosan kiemelkedő hazai utánpótlás-eredményeik, hanem utolsó éves juniorjuk, Péni István szenzációs nemzetközi teljesítménye miatt kerültek. A 20 esztendős sportoló Indiában, a felnőtt világkupa-döntő 10 méteres légpuska számában juniorvilágcsúcs-beállítással nyert aranyérmet, a 3x40 lövéses összetett versenyben pedig bronzérmes lett. Utóbbiban is beállította a korosztályos világcsúcsot, igaz, az alapszakaszban. Bravúros teljesítményének köszönhetőn a felnőtt-világranglistán az első helyre lépett a 10 méteres légpuska számban, az összetettben pedig a másodikra jött fel. S mindezt juniorkorú versenyzőként. Igaz ebben a minőségében utoljára, hiszen januártól hivatalosan is a felnőttek között folytatja karrierjét.

Péni István a győzelem pillanatában Újdelhiben Forrás: ISSF
Péni István a győzelem pillanatában Újdelhiben Forrás: ISSF
Szerkesztőségünkbe ezúttal is sok jelölés érkezett a sportszervezetektől, a szakemberektől és a sportkedvelőktől, amelyek közül a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu képviselői által alkotott kuratórium a teljesítmények alapján döntötte el, melyik öt műhely kerüljön fel végül a szavazólapra. A helyezésekről a kuratórium és a közönség közösen határozott. Az újpesti sportlövők mögött, az MTK Budapest (karate), az ESMTK (birkózás), a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület (öttusa) és a Debreceni VSC (ökölvívás) végzett. A közönségszavazást először nyerte meg a Csepel SC egykoron igen eredményes öttusa-szakosztályának örökségét továbbvivő, 2003-ban önálló klubként újjáalakult Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület, amely így egy 100 ezer forintos sportszervásárlási utalvány boldog tulajdonosa lett. A részletes eredményeket ITT találja meg, az egyéni sportágakban nyújtott novemberi teljesítményeken alapuló jelöléseket pedig december 5-ig ITT adhatja le.