UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2017-11-22 19:07

Kispesten döntetlen

Az idegenbeli pofont követően 1−1-es döntetlenre végzett a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese a Krasznodarral, a Bozsik Stadionban. Simon Miklós csapata remekül küzdött az orosz bajnok ellen, így jó szájízzel, de 1−9-es összesítéssel búcsúzott az UEFA Ifjúsági Ligától.

Leiner Soma - utanpotlassport.huUgyan a krasznodari, első találkozón súlyos, 8−0-s vereséget szenvedett a Budapest Honvéd-MFA U19-es együttese az UEFA Ifjúsági Ligában, sokan voltak kíváncsiak a kispesti visszavágóra. A Bozsik Stadion nézőterén ezúttal főleg a fiatalabb generáció buzdította a piros-feketéket, akik a szép búcsú reményében fogadták az orosz bajnokot. Simon Miklós, az ígéretéhez híven, több U17-es játékosnak is bizalmat szavazott, Cipf Dominik és Irimiás Gergő is bekerült a kezdőcsapatba, a sorozatban először.

A második félidő elején Falussy góljával szerzett vezetést a Honvéd Forrás: Facebook
A második félidő elején Falussy góljával szerzett vezetést a Honvéd Forrás: Facebook
Az első percek alapján nem mondhattuk, hogy az első mérkőzéshez hasonló osztálykülönbség lenne a két együttes közt. Bár a veszélyes helyzeteket a Krasznodar alakította ki (Berla Attila húsz percen belül háromszor hárított bravúrral), a mieink felvették a kesztyűt, és megnehezítették a vendégek dolgát. Cipf révén a vezetés is meglehetett volna, de a 16 éves szélső tekerése Szafonov kezében halt el. A félidőre így gól nélküli döntetlennel vonulhattak a csapatok. A második félidő csendes játékkal indult, ám az 52. percben kis túlzással felrobbant a Bozsik Stadion: a Honvéd gyorsan elvégzett szögletét követően Stoiacovici beadását még továbbcsúsztatta az egyik krasznodari védő, Falussy Bálint azonban jó ütemben érkezett a hosszú oldalon, és bődületes gólt lőtt (1−0). A vendégek rögtön magasabb fokozatra kapcsoltak, de a kispestiek állták a sarat, Berla bravúrral védte Igatyjev ziccerét. A 67. percben azonban nem volt szerencséje: Kurazsov felpattanó lövése utat talált a kapuba (1−1). A piros-feketék nem estek össze a kapott góltól, Kovács és Stoiacovici is közel járt a vezetés megszerzéséhez, de Szafonov mindkét alkalommal a helyén volt. Az utolsó pillanatokban Szulejmanov és Ignatyjev is megfordíthatta volna a mérkőzést, de Berla Attila megkoronázta egész meccsen  nyújtott teljesítményét két remek védéssel. A vége így maradt 1−1, honlapunknak Simon Miklós vezetőedző nyilatkozott a lefújást követően: „Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, de van bennem hiányérzet, szerettem volna, ha megnyerjük a mérkőzést. A döntetlen azonban reális eredmény, ellenfelünknek is bőven volt helyzete. Az első csapatból visszajátszók helyett a fiatalabbak kaptak esélyt, szerettük volna felhasználni ezt a meccset arra, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsenek az akadémia tehetségei.” A végállomást így ezúttal is a második kör jelentette a magyar csapatnak az UEFA Ifjúsági Ligában, a Budapest Honvéd-MFA 1−9-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, BAJNOKI ÁG, 2. FORDULÓ Budapest Honvéd-MFA–FK Krasznodar 1−1 (0−0) Bozsik Stadion V.: Teixeira (portugál) Budapest Honvéd-MFA: Berla – Kovács, Szabó, Falussy, Csaba – Cipf (Bíró 63.), Bodrogi, Irimiás (Darabont 63.), Májer (Szeles 88.) – Stoiacovici, Szendrei. Vezetőedző: Simon Miklós FK Krasznodar: Szafonov – Naszonkin (Grigorjan 56.), Bosko, Borogyin, Ivasin – Tekucsev (Kurazsov 53.), Golubjev, Utkin – Szergejev (Jaszkov 67.), Szulejmanov, Ignatyjev  Vezetőedző: Murad Muszajev Gól: Falussy (52.), ill. Kurazsov (67.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.