UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-11-23 11:13

Csata-címvédés

A Csata DSE nyerte a Sopronban megrendezett Bajnokok Tornáját, azzal a fővárosi klub megvédte címét a hagyományos U16-os leány kosárlabdatornán. A házigazda Soproni Darazsak Akadémia a hatodik helyen végzett.

L. G. – utanpotlassport.hu Nyolc csapat részvételével rendezték meg Sopronban a Bajnokok Tornája elnevezésű U16-os leány kosárlabdatornát, amely a kontinens egyik legszínvonalasabb megméretése a korosztályban. A tornán hagyományosan hét ország bajnokcsapata és a vendéglátó klub vesz részt, az idén a két magyar együttes mellett a szlovén ZKK Cinkarna Celje, a spanyol Femeni Sant Adria, a lett BS Riga, a cseh Basket Slovanka, az orosz Nyevszkaja és az olasz Reyer Venezia alkotta a színvonalas mezőnyt.

Bajnokok Tornája 2017
Bajnokok Tornája 2017
A csoportkörben a Csata DSE és a Soproni Darazsak Akadémia is győzelemmel rajtolt, előbbiek hosszabbítás után verték 58-54-re a cseh bajnokot, míg utóbbiak 51-42-re bizonyultak jobbnak a szlovéneknél. A második fordulóban a fővárosiak 84-51-re nyertek az olaszok ellen, a soproniak ugyanakkor nagy verésbe szaladtak bele a spanyolokkal szemben, a házigazda 103-26-os vereséget szenvedett. A záró fordulóban a Csata DSE 61-48-ra legyőzte az orosz Nyevszkaját, azzal veretlenül lett csoportgyőztes, és az elődöntőbe jutott. A Soproni Darazsak Akadémia küzdelmes mérkőzésen 59-45-re kikapott a lettektől, harmadikként zárt a csoportban, így az 5-8. helyért folytathatta. A soproniak aztán szoros végjátékban 52-51-re legyőzték az olaszokat, így az ötödik helyért játszhattak, a Csata DSE pedig könnyedén lépett túl a letteken: a 71-39-es győzelem döntőbe jutást ért, és lehetőséget teremtett a címvédésre. A torna utolsó napján a házigazda nem úgy búcsúzott, mint szeretett volna: az orosz Nyevszkaja 109-33-ra nyert a soproniak ellen, akik így a hatodik helyen végeztek. A Csata DSE és a spanyol Femeni Sant Adria részvételével sorra került finálé hatalmas küzdelmet hozott, és kiélezett végjátékban dőlt el. Ugyan a kék-fehéreknek meggyűlt a bajuk a büntetőzéssel, mégis 57-56-ra megnyerték a nagyszerű színvonalú döntőt, így a Csata megvédte a címét. Boros Júlia 19 ponttal lett a győztes legeredményesebbje, míg Várszegi Réka 14 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát ért el a fináléban. A torna MVP-je az orosz Anna Jonova (Nyevszkaja) lett. Az All-Star csapatban Várszegi Réka (Csata DSE) mellett Ance Zeidaka (BS Riga), Laia Lamana Llobera (Femeni Sant Adria), Monika Fuciková (Basket Slovanka) és Anna Jonova kapott helyet. A torna legeredményesebb játékosa Várszegi Réka lett, míg a legtöbb lepattanót Anna Jonova neve mellé jegyezték fel. A csapatok legjobbjait is kihirdették, Anna Turel (Umana Reyer Venezia), Zala Srot (ZKK Cinkarna Celje), Balogh Liza (Soproni Darazsak Akadémia), Jekatyerina Kosecskina (Nyevszkaja), Ance Zeidaka (BS Riga), Petra Maliková (Basket Slovanka), Boros Júlia (Csata DSE), Mireia Poyato Pujol (Femeni Sant Adria vehetett át elismerést. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

BAJNOKOK TORNÁJA, SOPRON Végeredmény 1. Csata DSE, 2. Femeni Sant Adria, 3. BS Riga, 4. Basket Slovanka, 5. Nevszkaja, 6. Soproni Darazsak Akadémia, 7. ZKK Cinkarna Celje, 8. Reyer Venezia