UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-11-27 20:06

Ízig-vérig rangadó

Szoros mérkőzésen verte a Vasas Akadémia a Kosárlabda Akadémia Pécset, és továbbra is veretlenül listavezető. A másik pécsi csapat, az utolsó, a hatodik helyen álló PVSK továbbra is nyeretlen, ráadásul legutóbb az ötödik helyezett Török Flóris-Törekvés SE mért rá súlyos vereséget a kadét-leánybajnokság Nyugati csoportjában.

Prezsnyák Péter - utanpotlassport.hu A Vasas Akadémia hazai pályán nyerte a forduló rangadóját a második helyen álló Kosárlabda Akadémia Pécs ellen a leány kadétbajnokság Nyugati csoportjában. A Vasas ezzel továbbra is száz százalékos, míg a pécsiek a második vereségüket szenvedték el. A mérkőzés elején úgy tűnt, a listavezető elhúzhat, mindössze hét perc játékidő után már tizenegy pontos előnyben volt. A pécsiek azonban nem adták könnyen magukat, a második negyed felénél már egál volt. A félidőig fej fej mellett is haladtak a felek, de a végére megint fellélegezhetett kissé a hazai csapat, ugyanis újra öt volt a különbség a javára. A vendégeket azonban keményebb fából faragták annál, hogy olyan könnyen megadják magukat, visszakapaszkodtak, sőt, a 24. percban már vezettek is (42–43). Az utolsó negyedre fordulva ismét a Vasas vezetett, de nagy hajrára volt kilátás. A pécsiek nagyon szívósak voltak, de végül minimális különbséggel alulmaradtak (69–67).

Tavaly döntőbe jutott a Vasas a leány kadétbajnokságban Forrás: kosarsport.hu
Tavaly döntőbe jutott a Vasas a leány kadétbajnokságban Forrás: kosarsport.hu
Nemcsak a pályán, a statisztikai mutatókban is partiban volt a két csapat. Szerzett labdákban, gólpasszokban a hazaiak voltak jobbak, de lepattanóból a pécsiek, míg a VAL-mutatójuk egyenlő volt. A másik vasárnapi találkozón kiütéssel győzött a Török Flóris-Törekvés SE a PVSK ellen (100-54). Bár a sereghajtónak előzetesen talán lehetett volna esélye, megszorongatni sem sikerült a riválist. Ez pedig tovább kongatja a vészharangokat, ugyanis öt mérkőzésből öt vereség a mérlegük. Nem biztos, hogy javít a helyzeten: vasárnap a száz százalékos Vasast fogadják… A második helyen álló pécsi csapat, a Kosárlabda Akadémia Pécs a tabella harmadik fokán a Soproni Darazsak Akadémia ellen javíthat, ott ismét szoros párharcnak ígérkezik. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.