UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-11-28 13:41

Harc az elsőségért

A kosárlabdaszezon eddigi talán legnagyobb mérkőzésének ígérkezik a listavezető és az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott fehérváriak találkozója a férfi-juniorbajnokság nyugati csoportjában. A két csapat a vesztett pontok tekintetében egyenlően áll. Közel az alapszakasz vége, és a szezon feléhez érkezve megnéztük, hogy alakult eddig a csapatok idénye.

Prezsnyák Péter - utanpotlassport.hu Két nagy rangadót is rendeznek kosárlabdában vasárnap a férfi-juniorbajnokság alapszakaszának nyugati csoportjában, az első helyezett Vasas Akadémia azzal a második Alba Fehérvárral csap össze, amellyel a vesztett pontokat tekintve egyenlően állnak. A negyedik helyezett Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a harmadik Kosárlabda Akadémia Pécset fogadja. A Vasas négy győzelemmel kezdett, míg jött mostani ellenfele, az Alba Fehérvár elleni összecsapás. Hazai pályán akkor 59–68-ra kikapott a riválistól. Többször nem botlott, így tíz mérkőzésből kilencszer győztesen hagyta el a játékteret, és 19 ponttal vezeti az alapszakasz nyugati csoportját. Az Alba Fehérvár még erősebben indult, hat mérkőzéséből mindegyiket megnyerte. A menetelést váratlan zakó követte, a bajnokesélyest a Budaörs állította meg, és azzal lecsúszott a tabella éléről. A következő két találkozón sikerült javítani, így kilencből nyolcszor diadalmaskodott, miáltal– egy mérkőzéssel kevesebbet játszva – 17 ponttal a második helyen áll. A alapszakasz elsőség szempontjából sorsdöntőnek ígérkező párosításon a Vasas saját pályán vehet revansot, és megerősítheti pozícióját. Előtte azonban a Budaörs ellen kell megvívnia idegenben. A találkozó papírformának tűnhet a bajnoki sorrend alapján, de a fehérváriak is ott szenvedték el az egyetlen vereségüket ősszel. Az ötödik helyezett Zalakerámia ZTE KK-hoz látogató Albának is kötelező a győzelem, főleg ha vasárnap visszaszerezné az elsőséget.

A Vasas és a Pécs tavaly a végsőkig harcban volt a döntőben, amit végül a Nyíregyházi SC KA nyert meg Forrás: kosarsport.hu
A Vasas és a Pécs tavaly a végsőkig harcban volt a döntőben, amit végül a Nyíregyházi SC KA nyert meg Forrás: kosarsport.hu
Hétvégén azonban nem csak a két, élen álló csapat párharca ígérkezik izgalmasnak. A negyedik Falco Szombathely ugyanis a dobogó harmadik fokán lévő KA Pécset fogadja. A pécsiek magabiztosan kezdték az idényt, ötből ötször hagyták el győztesen a pályát, ezután jött a jelenleg két legtöbb pontot gyűjtött Vasas, illetve Alba elleni, majd a Zalakerámia elleni – immár meglepő  – vereség, de a Budaörs ellen ismét nyertek, így tartják a lépést az első kettővel továbbra is. Az utolsó helyen álló Sopron ellen kézenfekvő lenne a diadal. A szombathelyiek idénye elég felemásan alakul. Szinte váltogatják egymást az eredmények, győzelem után vereség, majd fordítva. Tíz mérkőzésből öt győzelem, öt vereség. A pécsi riválissal szemben pedig sok múlik azon, hogy a dobogóért maradnak versenyben, vagy az alsóházi klubok ellen kell megtartani jelenlegi helyüket. Kettejük októberi párharcában Pécsett hazai győzelem született (89–76), de vasárnap a Falco Szombathelyen, a Sugár úti sportcsarnokban visszavághat, és bizonyíthatja, hogy méltó helye van a tabella felsőházában.