UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-11-30 15:41

Fej fej mellett

A férfikosarasok juniorbajnokságban az alapszakasz végéhez közeledve a keleti csoportban két együttes, a Budapesti Honvéd és a Debreceni KA áll egyenlően az első helyért folytatott harcban, de a Nyíregyházi Sportcentrum is holtversenyben áll velük a vesztett pontokat tekintve. A pályát 81 százalékban győztesen elhagyó fővárosiak és debreceniek egymással néznek farkasszemet szombaton.

Prezsnyák Péter - utanpotlassport.hu Nincs sok hátra az alapszakasz végéig a férfikosarasok juniorbajnokságában, a hét végén pedig eldőlhet, ki tölti a telet a tabella élén a keleti csoportban. A második helyezett Budapesti Honvéd ugyanis az éllovas Debreceni KA csapatát fogadja, a fej fej mellett haladó két együttes összecsapása tehát kulcsfontosságú lesz, de nevető harmadikként még a Nyíregyházi Sportcentrum is befuthat. A debreceniek vereséggel kezdték a szezont, a SZEDEÁK ellen kikaptak idegenben. Túlzás lenne azt állítani, hogy különösen megzavarodtak volna ettől, mert a következő hat mérkőzésüket megnyerték. Nyíregyházán újabb zakó következett, ráadásul 104 pontot dobtak ellenük (ők is majdnem elérték a bűvös százast, de „csak” 97-et sikerült szerezni). Az újabb hatos sorozat is összejöhet, mert jelenleg három egymás utáni győzelemnél tartanak. A negyedik pipához azonban nem akárki, hanem a második helyen – pontok tekintetében holtversenyben vannak – álló Budapesti Honvédot kéne megverniük. A fővárosiak jobban kezdték a szezont, három fordulót követően még nem találtak legyőzőre. A negyedik ellenfél azonban az a SZEDEÁK volt, amely a Debrecent is legyőzte. Kikaptak, majd egy héttel később a legnagyobb riválisuktól, a debreceniektől is. A következő hat találkozót magabiztosan hozták, így az alapszakasz elsőségért végig harcban voltak.

A Budapesti Honvédnak nagyot kell küzdenie saját pályáján Forrás: kosarsport.hu
A Budapesti Honvédnak nagyot kell küzdenie saját pályáján Forrás: kosarsport.hu
A két együttes előző összecsapásán Debrecenben szinte egy másodpercig nem forgott veszélyben a hazaiak győzelme, de Budapesten biztosan nem lesz könnyű dolguk szombaton. A felek egyaránt 20-20 ponttal rendelkeznek, miután kilenc nyertes mérkőzés mellett kétszer kikaptak. Még három forduló van hátra az alapszakaszból, így a szombati győztes nagy lépést tehet az elsőség felé. Versenyben van azonban a Nyíregyházi Sportcentrum is: úgy foglalja el a dobogó harmadik fokát, hogy két találkozóval kevesebbet játszott, mint az üldözöttjei. Vesztett pontokban pedig egyenlően áll velük, így az sem elképzelhetetlen, hogy nevető harmadikként, az őszi bajnokot nem Debrecenben vagy a fővárosban jegyzik, hanem Nyíregyházán. Vasárnap a hetedik helyen álló Elite Basket Törökbálint ellen a papírforma szerint kötelező nyerniük, ha pedig sikerül, a jövő héten ádáz harcot vívhatnak a Budapesti Honvéddal. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.