UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2017-12-02 09:15

Csúcsrangadók előtt Nyugaton

Az éllovas Vasas Akadémia és a második Alba Fehérvár kissé megizzadt, a harmadik helyen álló Kosárlabda Akadémia Pécs és a negyedik Falco-Vulcano Szombathely simán nyert a férfi junior kosárlabda-bajnokság Nyugati csoportjának hétközi mérkőzésein.

Prezsnyák Péter - utanpotlassport.hu A papírformának megfelelően alakultak a mérkőzések a kosárlabdázók férfi juniorbajnokságának Nyugati csoportjában. Az élbolyból a fehérváriaknak, a pécsieknek és a szombathelyieknek is győzniük kellett, hogy jó előjelekkel készülhessenek a hétvégi rangadókra. A Vasas Akadémia már egy nappal korábban hozta a kötelezőt. Az alapszakasz hajrájához érkezve fontos volt az Alba számára, hogy tartsa a lépést a listavezető Vasas Akadémiával, ehhez pedig az ötödik helyezett Zalakerámia ZTE KK együttesét kellett felülmúlnia idegenben. Nem indult azonban zökkenőmentesen a Fejér megyeiek számára a találkozó, a hazai együttes elhúzott, az első negyed végén kilenc pont volt a különbség a felek között. A fehérváriak a félidőre öt pontra felzárkóztak, de így is nehéz helyzetben várhatták a folytatást. Az alvó oroszlán ezután felébredt, és a 26. percben már az esélyesnél volt az előny Szűcs Péter három pontosával (50–49).  Innen nem volt visszaút a hazaiak számára, a végére a fehérváriak felőrölték őket (80–70). A statisztikát figyelve is látható volt az Alba fölénye, több labdát szereztek a játékosai, kevesebbet adtak el, s a lepattanókat illetően is jobban produkáltak. A legtöbb pontot (29-et) a fehérvári Seyi Awogbemi Sodiq szerezte.

A pécsiek tavaly a döntőig meneteltek Forrás: kosarsport.hu
A pécsiek tavaly a döntőig meneteltek Forrás: kosarsport.hu
Nem okozott különösebb gondot a siker kivívása a Pécsnek, amely a hetedik helyezett Körmendi Törpördögökhöz látogatott. A vasiak nem tudták tartani a lépést a vendégcsapattal. A mecseki gárda rajt-cél győzelmet aratott (87–65). Érdekesség, hogy a vendégek pontatlanabbul játszottak, több labdát szórtak el, de majdnem kétszer annyi lepattanót és gólpasszt jegyezhettek fel, mint ellenfelük. Annyi biztos, hogy nem a hazaiak játékosán, Kiss Mátyáson múlt a vereség, ő érte el a legtöbb pontot az egész mezőnyben (29). A Szombathelynek szintén kötelező volt a győzelem a még nyeretlen Soproni Sportiskola ellen. A Falco számára jól is sikerült a vizit: bár az ellenfél eleinte többször visszakapaszkodott a mérkőzésbe, a vége tekintélyes differenciájú, 83–63-as szombathelyi győzelem lett. A sereghajtó, noha több lepattanót szerzett, mint ellenfele, a többi mutatóban alulmaradt a vasiakkal szemben. A listavezető Vasas Akadémiára még egy nappal korábban, a Budaörsi DSE otthonában várt kemény feladat. És a fehérváriakat is megviccelő együttes valóban nem adta könnyen magát. A 13. percben már hétgólos előnyben volt a hazai csapat (27−20), de a félidőben már a Vasas vezetett kilenccel (35−44). Az izgalmak azonban nem értek véget, a 29. percben megint a Budaörs állt nyerésre (55−52), ám az éllovas bajnokesélyeshez méltóan hajrázott, és győzött (65−72). A mutatók alapján is kiélezett találkozót láthattunk, a hazaiak több gólpasszt jegyeztek, de kevesebb labdát szereztek, és többet adtak el, valamint a lepattanók megszerzésében is alulmaradtak. A legtöbb pont a budaörsi Juhász Kajusz nevéhez fűződik (24). A Vasas Akadémia maradt a tabella élén, tizenegy mérkőzésen  mindössze egy vereséget szenvedve (21 pont). Az Alba Fehérvár – egy mérkőzéssel kevesebbet játszva – továbbra is a második (19), míg a Kosárlabda Akadémia Pécs (szintén 19) a harmadik. Vasárnap két csúcsrangadó következik: az első két helyezett Fehérváron találkozik, míg a pécsiek Szombathelyre látogatnak. Nem akármilyen forduló elé nézünk... További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.